Vinuri Chardonnay pe care trebuie sa le cumperi
Soiul de struguri Chardonnay este originar din regiunea Burgundia a Frantei si s-a adaptat perfect la conditiile din Romania, in special in viile Cramei Budureasca din zona Dealu Mare. Aici se obtin vinuri de inalta calitate care se remarca prin notele de citrice, fructe tropicale si accente de stejar, daca vinul a fost maturat la baric. La capitolul asocieri culinare, vinurile Chardonnay stau foarte bine, fiind versatile, astfel ca pot fi consumate alaturi de diverse preparate, in special cele din peste sau pui.
Fumé din gama Budureasca Premium este un vin obtinut din amestecul perfect a trei soiuri de struguri, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris. Numele a fost inspirat de aromele sale care pot fi asemanate fumului si care provin de la lemnul butoiului de stejar in care a avut loc maturarea. Acest vin este foarte apreciat, inclusiv in randul cunoscatorilor, drept dovada a fost recompensat pentru originalitatea sa cu cele mai inalte distinctii la competitii de profil organizate in strainatate.
Se remarca prin culoarea sa galben pai, nasul de fructe exotice si notele de stejar care chiar incanta simturile. Gustul este proaspat, complex si aminteste de vanilie si gutuie. Se simte delicat pe palatin, nivelul de aciditate este placut, iar postgustul este fin, consistent. Fumé din gama Budureasca Premium poate fi asociat cu diferite preparate din peste, pui, fructe de mare, branzeturi sau paste, fiind foarte versatil. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 10 si 12 grade.
Chardonnay din gama Budureasca Premium este un alt vin de inalta calitate pe care merita sa il descoperi. Totul incepe prin culegerea manuala a strugurilor, alegerea celor mai frumosi ciorchini, fermentarea si maturarea vinului pentru o perioada de cinci luni in butoaie de stejar frantuzesc. Strugurii se culeg la maturitate deplina, atunci cand sunt aurii si translucizi, provenind de pe parcele diferite, fiecare dintre acestea avand propriul microclimat si un anumit tip de sol. Acest lucru se oglindeste ulterior in calitatile dobandite de vin si aromele unice. Vinul se matureaza pret de cateva luni in baric si apoi in sticla pentru a obtine o bautura placuta, plina de savoare.
In pahar suntem intampinati de o licoare galben – pai, care prezinta arome puternice de ananas si banane cu note de cuisoare si stejar. Gustul cremos aminteste de piersicile coapte, iar pentru ca vinul a fost maturat vreme de cinci luni in baric de stejar frantuzesc, a dobandit un final prelung si matasos. Se poate servi alaturi de diverse preparate, iar in acest sens putem aminti de preparate din peste la gratar, fructe de mare, paste, risotto sau branzeturi proaspete. Temperatura ideala de servire a acestui vin este de 12 – 14 grade.
Oro Manisa din gama Origini este un vin obtinut din amestecul perfect intre strugurii de Chardonnay si Tamaioasa Romaneasca. De culoare galben auriu, vinul prezinta arome interesante de flori de camp si condimente exotice. Predomina gustul de caise si miere de albine cu note de fagure, persistenta este buna, iar textura este catifelata. Se poate servi alaturi de diverse preparate, in special piept de pui la gratar, somon, fructe de mare sau branzeturi, insa pentru ca toate calitatile sale sa fie puse in valoare este important sa fie consumat la o temperatura intre 12 si 14 grade.
Vin Chardonnay de cea mai buna calitate gasesti in magazinul online al Cramei Budureasca, locul in care ai sanse mari sa dai peste noul tau preferat. Acceseaza site-ul, descopera optiunile si vezi care iti place cel mai mult!