dulap metalic

Un dulap metalic poate adaposti in siguranta substante periculoase – iata cum!

In nomenclatorul profesiilor exista o serie de activitati care implica lucrul cu substantele periculoase. Unitatile spitalicesti, laboratoarele de analize medicale, industria chimica si farmaceutica sunt doar cateva dintre domeniile care lucreaza in mod direct cu diversi compusi chimici cu grad de risc ridicat.

 

Insa astfel de preparate chimice pot fi regasite in orice unitate care achizitioneaza substante acide, carburanti, detergenti, clor sau substante inflamabile. Depozitarea acestora in siguranta in interiorul unui dulap metalic de la www.viamond.ro, special conceput pentru produsele cu risc, este o necesitate.

 

Un mediu de lucru sigur pentru angajati

 

Normativele de securitate si sanatate in munca, precum si cele de situatii de urgenta impun o serie de reguli cu privire la identificarea, depozitarea, manipularea si transportul substantelor chimice periculoase din cadrul unitatilor economice. Evaluarea riscurilor de accidentare sau imbolnavire si elaborarea de instructiuni proprii de securitate si sanatate in munca pentru activitatile in care sunt implicate substantele si preparatele chimice periculoase contribuie esential la siguranta angajatilor.

 

Achizitionarea echipamentelor de protectie si a mobilierului de depozitare a substantelor periculoase sunt obiectivele principale ale responsabililor insarcinati cu implementarea si respectarea normelor legislative in vigoare. De pe lista acestora nu pot lipsi nici modelele de dulap metalic. Vopsite in galben, acestea atrag atentia si avertizeaza cu privire la continutul interior, contribuind in acest mod si la planul de semnalizare la locul de munca.

 

Dotari profesionale speciale

 

Variantele de dulap metalic cuprind modele cu 1 sau 2 usi, 2, 3 sau 4 polite, polita si seif sau polite si bazin de colectare. Politele pot suporta o greutate de 45, 60 sau 70 kg, in functie de model, iar dimensiunile dulapurilor variaza de la 500x500x1950 mm pana la 1000x550x2000 mm. Acest tip de mobilier este realizat din tabla de otel ce a trecut printr-un tratament de protectie prin fosfatare, iar vopseaua de acoperire este antiacida. Usile sunt prevazute cu intaritura pentru protectie in caz de incendiu si pentru eliminarea riscurilor de explozie.

 

Dulapurile cu rafturi perforate permit scurgerea in vasul de colectare, care poate avea o capacitate de pana la 12 litri, a eventualelor pierderi ale recipientilor depozitati. De asemenea, perforatiile de pe lateralele dulapurilor si cele din partea superioara asigura circulatia aerului in interior.

 

Placute de avertizare

 

Unele modele prezinta si un locas special pentru montarea unui ventilator cu diametrul de 100 mm. Placile de avertizare: “Prezenta de substante inflamabile” si “Fumatul interzis” ii atentioneaza pe toti angajatii care lucreaza in unitatea respectiva in privinta substantelor depozitate, pe care trebuie fie sa le ocoleasca, fie sa le manipuleze cu atentie sau doar purtand echipamente speciale de munca. Dulapurile se livreaza montate si vin dotate cu cablu pentru conectare la pamant.

 

Produse certificate

 

Cu ajutorul unui dulap metalic poti depozita in siguranta produse biologice periculoase, produse cu potential explozibil, produse care pot afecta siguranta mediului sau a lucratorilor si produse care pot prezenta scurgeri periculoase. In toate aceste situatii, dulapurile din metal prezinta numeroase avantaje. Sunt foarte robuste, rezista timp indelungat putand fi folosite ani la rand fara a interveni cu reparatii si prezinta certificari care demonstreaza ca produsul a trecut probele necesare de rezistenta UNI de la CATAS.

 

Masurile impuse de legislatia Securitatii si Sanatatii in Munca alaturi de cele din domeniul Situatiilor de Urgenta ofera toate instrumentele necesare pentru ca angajatii sa isi desfasoare activitatea in cele mai bune conditii. Un dulap metalic pentru depozitarea substantelor periculoase este dotat cu absolut toate accesoriile necesare pentru a preveni exploziile si incendiile. Include-l in Planul de masuri al firmei si achizitioneaza-l cat mai repede.