albirea dintilor

Totul despre albirea dintilor

Procesul de albire a dintilor este usor si simplu si vine cu o serie de beneficii care nu se reduc doar la un aspect mai atractiv al gurii. Iata tot ce trebuie sa stii despre albirea dentara:

  1. Dintii tai sunt ca niste bureti… absorb

Dintii tai au pori la fel ca pielea ta sau un burete. Orice vei pune in gura si are culoare se va absorbi in acei pori. Vinul, cafeaua, fructele de padure negre si fumatul sunt extrem de active in colorarea dintilor. Cu timpul, culoarea naturala a dintilor tai devine mai inchisa din cauza acestor pete. Aceste pete nu vor disparea niciodata decat daca le eliminati in mod activ. Gelul de albire a dintilor formulat corespunzator actioneaza absorbindu-se in dinti si impingand usor petele prin pori.

  1. Albirea dintilor nu afecteaza dintii

La fel ca si periajul agresiv al dintilor, abuzul de orice fel poate fi daunator. Cu toate acestea, daca este folosita conform instructiunilor, albirea profesionala a dintilor este incredibil de sigura. Procesul de albire foloseste ingrediente active pentru a deschide temporar porii din dinti si pentru a elimina petele. Dupa fiecare sedinta de albire, dintii tai se remineralizeaza si se rehidrateaza in mod natural. Poti merge si la cabinetul stomatologic din Sfantu Gheorghe pentru albire sub supravegherea stomatologului.

  1. Cheia pentru albirea dintilor este ingredientul activ din solutia pentru albire

Majoritatea produselor pentru albirea dintilor de pe piata folosesc ingrediente active similare pentru albire. Diferenta este dispozitivul care este folosit pentru a tine agentul de albire pe dinte. O banda de albire cu adevarat personalizata asigura ca fiecare unghi al fiecarui dinte (indiferent daca dintii tai sunt drepti sau nu) primeste o acoperire uniforma si consistenta.

  1. Benzile de albire dentara au un pret mare

Benzile personalizate sun tsucmpe. Platiti aceste sume pentru ca sunt facute de medici si timpul lor in scaun este valoros. Operarea unui laborator, munca manuala si programarea mai multor intalniri costa timp si bani pentru dentist.

  1. Sensibilitatea dupa albirea dintilor este normala

Peste 60% dintre oameni au dinti sensibili in mod natural. Acest lucru este cel mai adesea cauzat de genetica, smalt subtire sau dinti crapati/deteriorati. In timpul procesului de albire, este complet normal sa apara sensibilitate. Dintii se deshidrateaza temporar, ceea ce le reduce capacitatea de a izola nervul de schimbarile de temperatura. Sensibilitatea va disparea la 12-36 de ore dupa albire. Medicii stomatologi si igienistii recomanda un tratament cu fluor post-albire pentru a hrani dintii si a favoriza rehidratarea.

  1. Albirea dintilor cu laser sau cu lumina UV este temporara

Lumina ultravioleta (UV) este o frecventa a luminii care functioneaza prin accelerarea gelului de albire pentru a actiona mai rapid. Acest proces este reglementat de FDA si este oferit numai sub supravegherea stomatologului. Desi se albesc foarte repede, nu este o optiune pentru persoanele cu dinti sensibili. In plus, rezultatele sunt temporare si trebuie inca mentinute (deseori cu benzi de albire personalizate sau vizite repetate la stomatologie). Procesul este incredibil de costisitor si necesita timp.

Luminile LED albastre vandute de companii care ofera produse de albire a dintilor peste noapte nu fac nimic. Lumina este pur si simplu o culoare albastra, dar nu creeaza frecventa luminii ultraviolete (UV). Gelul nu actioneaza mai rapid cu o lumina LED albastra decat o face singur.