The Dark Count of Transylvania, vinul care spune povestea contelui Dracula

Gama The Dark Count of Transylvania dezvaluie o alta versiune a povestii contelui Dracula. Noua colecție The Dark Count of Transylvania își propune să reinventeze mitul contelui Dracula, celebrul vampir care a fascinat și a stârnit curizitatea întregii lumi. Se spune că, dincolo de latura lui întunecată, povestită în legendele mitologiei românești, Dracula avea și o parte dominată de bunătate, tandrețe și eleganță. Această dualitate și luptă continuă între lumina și întunericul din sinea sa îl transformă pe Contele Întunecat al Transilvaniei într-un fascinant simbol, unul al contrastelor, în care ritualul iubirii dintre Conte și iubitele sale (Maidens) se desfășoară la limita dintre atracție și repulsie. Amestectul dintre Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra a dat viata unui vin cu totul special, un vin din aceasta gama lansata recent de catre Crama Budureasca cu ocazia Halloweenului.

Mitul lui Dracula a adus un plus de notorietate Romaniei, odata cu publicarea romanului „Dracula” de catre scriitorul irlandez Bram Stoker, povestea fiind una captivanta. Spre final de an, in sezonul rece, un vin rosu demisec de la Budureasca, precum Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra din gama The Dark Count of Transylvania, poate fi o alegere inspirata.

Cabernet Sauvignon este soiul de struguri care da viata unui vin cu potential de invechire mare. Acesta obtine in timp mai multe calitati si se distinge prin aromele si parfumul sau. Avand taninurile moi, vinul asigura o adevarata experienta pentru papilele gustative. Strugurii sunt rezistenti si trec cu brio peste ploile specifice toamnei, fiind culesi spre sfarsitul anotimpului, deoarece se maturizeaza destul de tarziu. Pentru ca acestia nu sunt foarte pretentiosi, dar si pentru ca sunt aromati, acesti struguri sunt raspanditi la nivel mondial, vinul Cabernet Sauvignon fiind foarte popular.

Feteasca Neagra este un soi de struguri autentic romanesc care se cultiva in toata tara, dar si in strainatate, iar la Crama Budureasca ocupa un loc insemnat. Strugurii dau viata unor vinuri rosé si rosii de inalta calitate, acestea din urma putand fi invechite in lemn si mai apoi in sticla. Strugurii sunt versatili, astfel ca in functie de procedurile puse in practica pot fi obtinute vinuri cu fel si fel de arome, cu o buna aciditate, corpolente si cu o concentratie alcoolica de nivel mediu spre mare. Aromele specifice vinurilor rosii obtinute din struguri de Feteasca Neagra aduc aminte de fructe de padure, visine sau prune uscate.

Astfel, s-a preluat tot ce este mai bun din aceste doua soiuri de struguri si asa a prins viata vinul Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra din gama The Dark Count of Transylvania. Vinul de culoare rosu inchis pare sa aduca aminte de mitul lui Dracula. Aromele de cirese negre si rozmarin sunt o adevarata placere, iar vinul este corpolent, cu gust de fructe de padure si placinta cu fructe, o combinatie care are toate sansele sa te cucereasca. Acesta este foarte flexibil la capitolul asocieri culinare, astfel ca se potriveste de minune alaturi de carne de vită, porc, miel sau pui și cu legume la grătar.

Un vin rosu demisec de la Budureasca precum Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra din gama The Dark Count of Transylvania poate deveni preferatul tau de la primul pahar. Savureaza-l la ceas de seara impreuna persoana iubita, atunci cand urmaresti serialul tau preferat sau alaturi de o carte buna.