Siguranță la grătar cu gaz

Siguranță la grătar cu gaz

Grătarele cu gaz pot fi periculoase dacă nu sunt întreținute corect. Pentru a vă menține în siguranță și pentru a vă asigura că grătarul dvs. rămâne plăcut, este important să luați în considerare:

  • transportul buteliilor de gaz.
  • racord cilindru de gaz.
  • operare gratar.
  • intretinere gratar.

Transportul buteliei de gaz LP

Evitați transportul buteliilor de gaz într-un spațiu închis, cum ar fi un portbagaj, intrați în contact cu o firma de butelii la domiciliu cluj-napoca pentru a vă asegura transportul unei butelii în siguranță.. Dacă trebuie să transportați cilindrul în cabina vehiculului dvs., butelia trebuie transportat în poziție verticală, fixat cu o centură de siguranță și cu o fereastră deschisă pentru ventilație.

Dopurile de etanșare sunt furnizate cu cilindri de schimb; nu scoateți ștecherul până nu sunteți gata să conectați grătarul (păstrați ștecherul pentru utilizare ulterioară). Nu lăsați nesupravegheată o butelie de gaz umplută – mai ales în zilele mai calde – și lăsați întotdeauna fereastra parțial deschisă.

Conectarea grătarului cu gaz

Cele mai multe grătare LP Gaz sunt conectate la o butelie de gaz de 9 kg care are un filet stângaci. Deșurubați dopul de etanșare și păstrați-l pentru o utilizare ulterioară. Verificați conexiunea de alamă  pentru o garnitură de cauciuc sau un inel „O”. Aceste garnituri de cauciuc permit conectarea grătarului fără utilizarea instrumentelor și pot fi strânse manual. Odată strâns, folosiți o soluție de apă cu săpun pulverizată peste această îmbinare pentru a vă asigura că nu prezintă scurgeri; dacă apar bule pe această articulație, strângeți-o mai mult. Toate aceste procese pot fii furnizate de aceeași firma de butelii la domiciliu care se ocupă și de transportul butelie.

Conectarea grătarului cu gaz

Garniturile de cauciuc de schimb pot fi achiziționate de la magazinul dvs. local sau de la orice magazin specializat.

Intreținere grătar

Unele instrucțiuni de utilizare furnizate împreună cu grătarul pot solicita umplerea cu nisip a tăvii de scurgere (dacă există). Este de preferat ca tava să fie căptușită cu folie de aluminiu. Nisipul din tavă tinde să acumuleze grăsimea din procesul de gătit. Grăsimea se poate aprinde ușor provocând un incendiu. De asemenea, este mai ușor să eliminați folia de aluminiu odată ce grătarul s-a răcit.