Seiko – respect si traditie

In anul 1881, in zona Ginza din Tokyo, Kintaro Hattori, devenea proprietar de magazin de ceasuri si bijuterii. In 1892, compania producea ceasuri de perete sub numele Seikosha. Seiko, inseamna in japoneza “succes”, “miniatura” sau rafinat, iar Sha inseamna “casa”. In timp, Seikosha a crescut si a inceput sa produca ceasuri de buzunar si de mana, iar in 1913 a luat nastere Laurel, primul ceas produs vreodata in Japonia. In 1924 a inceput productia de ceasuri sub numele Seiko.

 

Seiko a revolutionat lumea ceasurilor de mana, impactand prin: 1969 producerea primului ceas cu cuart din lume pe care l-a numit Astron, iar in 1973, Seiko a realizat primul ceas LCD cuart care afisa 6 cifre. Aratant ca se afla in prima linie a tehnologiei ceasurilor, in 1984 a fabricat ceasul cu functie computerizata. Fiind inca de la inceputuri unul dintre cei mai importanti ceasornicari la nivel mondial, Seiko a sponsorizat prima reclama TV din Japonia in 1953, a servit ca temporizator oficial al Jocurilor Olimpice de la Tokyo in 1964, si a produs primul ceas TV in 1982. Fiind cunoscuti pentru inovatie, in 2008, Seiko a lansat primul ceas conceput exclusiv pentru plimbarile in spatiu.

In octombrie 2008, Richard Garriott, un cunoscut designer de jocuri video si aventurier, a fost al saselea explorator privat din istorie care a vizitat Statia spatiala Internationala, avand la el un ceas Seiko, special conceput: Seiko Spring Drive Spacewalk.

Primul ceas automat cunoscut care a fost folosit in spatiu a fost Seiko, 6139 – 6002.

William R. Pogue a fost astronautul care a dus aces ceas in Skylab 4 in 1974. De mentionat faptul ca astronautilor le este permis sa ia cu ei doar cateva obiecte personale, multi dintre ei isi folosesc propriile ceasuri pe langa cele oficiale pe care le primesc de la NASA.

Toate acestea au facut ca acest brand sa fie considerat o traditie si o mostenire cand vine vorba de ceasuri.

In 2006 si 2007 Seiko a fost partenerul oficial al echipei Honda F1 si a realizat

ceasuri speciale cu teme cu curse auto pentru barbati si pentru femei. Unele dintre aceste modele in editie limitata, aveau si autografele echipei F1 pe spate.

Dupa cum puteti vedea, Seiko a fost inovator si a folosit tehnologii de ultima generatie pentru a isi imbunatati produsele.

Azi, Seiko produce ceasuri intr-o gama variata, deopotriva pentru barbati si femei, de la ceasuri mecanie la preturi accesibile, cum e Seiko 5, ceasuri cu cuart, ceasuri elegante sau ceasuri pentru scafandri pana la ceasuri sportive si implicit luxosul “Grand Seiko” cu tehnologia Spring Drive.

Colectiile majore Seiko includ: Arctura, Sportura si Coutura. Fiecare element din acestea are caracteristici diferite. Pe langa asta, compania de renume Seiko, produce si ceasuri analog, tehnologice, inclusiv cronograf, cinetice, digitale, kinetic perpetuu si altele.

Linia de ceasuri tehnologice include Kinetic Perpetual, Kinetic Chronograph, Kinetic Auto Relay, Analog Digital, Chronograph, Perpetual Calendar, Flight Computer si Kinetic. In general ceasurile Seiko sunt concepute pentru a fi rezistente la apa.

Preturile ceasurilor Seiko variaza in functie de colectie.

Ca si celelalte ceasuri, ingrijirea ceasurilor Seiko duce la o viata mai lunga a acestora. Asadar, daca bateria trebuie schimbata, asigurati-va ca faceti asta imediat. Seiko recomanda clientii sa contacteze dealerii autorizati Seiko atunci cand vine vorba de reparatii minore sau schimbarea bateriei.

Daca doriti sa achizitionati un ceas sub brandul Seiko, un brand cu o istorie incdredibila, pe magazinul online de ceasuri pentru barbati si femei Orologi.ro gasiti ultimele reduceri dar aveti si transportul gratuit.