etuo

Protectiile pentru smartphone de la etuo.ro

Securitatea internetului este printre cele mai mari riscuri cu care se confrunta in prezent persoanele fizice si companiile. Odata cu cresterea robusta a dispozitivelor mobile cu acces la internet de pe tot globul, aceste instrumente au devenit tinta numarul unu pentru atacurile cibernetice.

Securitatea mobila implica protejarea dispozitivelor portabile, cum ar fi laptopuri, tablete, ceasuri inteligente si telefoane impotriva amenintarilor cibernetice. Astazi, nevoia de protectie este mai critica, deoarece stocam o multime de date sensibile pe aceste dispozitive. Studiile arata ca serviciile bancare mobile sunt una dintre primele trei aplicatii cele mai utilizate de americani. Cazul este similar in alte tari, in special pe pietele in curs de dezvoltare si in curs de dezvoltare.

Majoritatea persoanelor fizice si a intreprinderilor mici isi folosesc de asemenea smartphone-urile si laptopurile pentru a se conecta la e-mailurile si paginile de socializare. Cu fiecare zi care trece, adaugam cateva date la amprentele noastre digitale prin dispozitivele noastre mobile, facand mai usor pentru hackeri sa ne vizeze.

Lipsa constientizarii cibersecuritatii

Ceea ce este ingrijorator este sa nu avem urme digitale, deoarece acestea sunt inevitabile, si nivelul ridicat de ignorare a cibersecuritatii de catre utilizatorii de internet mobil. Un sondaj realizat de Consumer Report arata ca 34% din toti proprietarii de smartphone-uri nu deranjeaza deloc cu cibersecuritatea dispozitivelor lor. Potrivit studiului, acest lucru explica de ce atat de multe conturi ale oamenilor, atunci cand dispozitivele lor mobile se pierd sau sunt furate. De asemenea, putini oameni iau masuri suplimentare de precautie, cum ar fi instalarea de software care poate urmari telefonul daca este furat, un antivirus, un software care poate sterge date de pe telefon si masuri de criptare precum VPN.

De ce securitatea mobila este importanta?

Datele dvs. sensibile sunt protejate

Daca aveti parole si modele de deblocare puternice, nu va puteti accesa datele daca telefonul va este furat sau nu este inlocuit. Pe de alta parte, un antivirus de incredere, ticaieste hackerii si previne instalarea programelor malware . In cele mai multe cazuri, atacatorii isi gasesc calea in telefonul dvs. trimitandu-va link-uri rau camuflate ca comunicare din surse legitime.

Programele malware, troienii si virusii se instaleaza automat pe dispozitivele dvs. atunci cand faceti clic pe aceste linkuri. Un act simplu, cum ar fi deschiderea unui e-mail suspect poate, de asemenea, sa va expuna atacurilor cibernetice. De regula, evitati intotdeauna sa faceti clic pe linkuri sau e-mailuri suspecte atunci cand utilizati dispozitivele mobile. Dispuneti de un antivirus fiabil si de masuri suplimentare, cum ar fi o aplicatie de urmarire a telefonului, o aplicatie de stergere a datelor si un VPN. Pentru inregistrare, un VPN va permite sa navigati pe web fara sa va expuneti adresa dvs. IP reala.

Astfel protectia telefoanelor pe partea de soft este foarte importanta, insa inainte de toate acestea cand achizitionam un telefon trebuie sa le orientam catre o husa pentru telefon, pe care o putem achizitiona de pe site-ul oficial al magazinului online etuo.ro. Pe acest site gasiti tot felul de huse pentru telefon chiar si husa pentru huawei P smart 2019.