frezare mobila

Personalizeaza-ti mobila prin frezare

Folosim MDF pentru dulapuri, noptiere, afisaje, semne, fabricarea matritelor, forme,  sabloane si probabil o suta de alte sarcini de frezare de fabricatie. MDF este un material obisnuit pentru panouri care se freza frumos pe routerul CNC. MDF pentru prelucrare CNC functioneaza bine pentru stocul de foi plate si conturarea mai complexa pentru panouri decorative sau harti de topografie arhitecturala. Cel mai adesea frezat cu echipament de frezat digital, dar cu un router electric de baza pentru rotunjirea marginilor. Un CNC high-Z poate fi utilizat atunci cand laminati mai multe straturi de MDF pentru a face panouri sau piese mai mari. Industrii precum publicitatea se bazeaza pe MDF sau MDF compozite cu un strat exterior de finisare pentru afisaje si semnalizare in cazul in care se doreste un efect 3D.  Se poate obtine o mobila foarte interesanta din MDF frezat.

Avantajele mobilierului din MDF

MDF-ul este foarte durabil si rezistent la umiditate, ceea ce reprezinta o alternativa pentru lemn in exterior si se poate folosi la mai multe. Daca esti intr-o criza de timp, ai prea multe idei si inca nu se vede o decizie finala, inseamna ca iti alegi mobila pentru noua locuinta sau o schimbi pe cea existenta. Cunosti acest sentiment stresant, dar in acelasi timp placut, nu-i asa? Motivele pentru care se intampla sa dureze mai mult sunt diverse si totusi importante, mai ales atunci cand vrei ca schimbarea pe care o faci sa fie de lunga durata. La Nettfront poti gasi mai multe solutii din MDF.

Fie ca alegi varianta standard si mergi intr-un anume magazin sau alegi mobilier la comanda, sunt o multime de detalii de care trebuie sa tii cont. Pe langa preferintele in materie de stiluri si modele, vine si alegerea materialului din care mobilierul va fi comandat de catre dumneavoastra.

Cele mai cunoscute si utilizate materiale pentru realizarea mobilierului sunt PAL (Particulaboard) si MDF (Medium Density Fibres). Pentru ca sunt foarte asemanatoare, diferentele dintre cele doua nu sunt foarte cunoscute. Tocmai din acest motiv, articolul de astazi iti aduce in atentie diferentele dintre cele doua materiale, dar si ce avantaje si dezavantaje are fiecare.

PAL laminat este cel mai folosit model de cei care produc mobilier pentru casa si este si cel mai des intalnit pe piata. Poate fi gasit in diferite nuante, modele sau structuri care pot imita lemnul. PAL-ul este un material caracteristic urmatoarelor tipuri de mobilier: sufragerie, dormitor, dressing, mobilier pentru spatii comerciale, birouri etc. Datorita densitatii si sensibilitatii sale la umiditate, nu este foarte frecvent in bucataria sau baia unui Acasa.

Sunt mai multe avantaje care vin cu acest tip de model:

  • Este disponibil pe piata la un pret avantajos;
  • Este mai usor de procesat decat alte modele si astfel mobilierul este livrat mai rapid;
  • Placile din acest material au o greutate mai mica;

MDF-ul se obtine la fel ca PAL-ul, singura diferenta fiind ca primul are o suprafata mai fina si o densitate mai mare. De asemenea, MDF-ul nu prezinta defecte interne (fisuri, noduri etc.) ca in cazul lemnului natural, iar duritatea este mai mare. Ceea ce trebuie precizat este faptul ca poate avea costuri mai mari decat PAL-ul sau lemnul natural, costuri care variaza in functie de tipul de finisaj ales.

Din placi MDF se poate realiza o gama diversa de modele si stiluri de mobilier, fie ca vorbim de stilul clasic sau modern.