Pasi prin care poti curata rapid orice cada

Curatarea cazii poate fi o adevarata provocare pentru oricine, in special pentru cei care detin astfel de articole care prezinta dimensiuni considerabile. Asadar, este indicat ca in situatii de acest fel sa se acorde o atentie sporita modului in care este igienizata o cada. De cele mai multe ori, cazile sunt piese centrale ale bailor, fapt pentru care este intotdeuna recomandat ca acestea sa fie igienizate in mod corespunzator, pentru ca intreaga baie sa aiba un aspect interesant si extrem de placut.

In cazul in care te-ai decis sa igienizezi complet baterie cada freestanding, tot ceea ce trebuie sa faci estee sa urmezi acesti pasi pentru a obtine cele mai bune rezultate:

  1. Alege scruburile

Daca pe suprafetele cazii tale exista anumite tipuri de pete care nu pot fi curatate foarte usor, atunci scruburile reprezinta intotdeauna cea mai buna solutie, in special in cazul in care suprafetele sunt fine si delicate. Aceste tipuri de scruburi se pot gasi in comert, insa le poti prepara chiar la tine acasa, folosind doar cateva ingrediente care se gasesc deja in locuinta ta.

Pentru o pasta de curatare facuta acasa, vei avea nevoie doar de o cantitate considerabila de bicarbonat de sodiu si apa. In urma mixului intre aceste doua produse se formeza o pasta care poate curata arpid orice tip de muradrie, indiferent daca este intarita de mult timp pe suprafata.

Totusi, poti opta inclusiv pentru scruburile care se regasesc in comert. Acestea s-au dovedit de cele mai multe ori a fi la fel de eficiente ca si cele realizate acasa de catre tine. Indiferent de produsul pe care il alegi, este important sa folosesti un scrub, mai ales in momentul in care pe suprafata cazii tale, atat in interiorul cazii, cat si in exteriorul acesteia.

  1. Alege detergentii

Dupa ce ai indepartat toate petele de pe suprafete, este timpul sa folosesti un detergent puternic. Acesta poate fi achizitionat direct din comert sau poate fi realizat acasa cu ajutorul sapunului de maini sau a gelului de dus. Asigura-te ca ai acoperit toate suprafetele cazii cu solutia de curatare si las-o sa acioneze timp de cateva minute.

Poti folosi si o laveta sau chiar un burete de bucatarie pentru a putea igieniza in intregime intreaga suprafata a cazii. Foloseste miscari fine si circulare pentru a indeparta toate impuritatile care au ramas pe marginea cazii. In momentul in care te-ai asigurat ca toate acestea sunt complet indepartate este momentul sa treci la urmatorul pas.

  1. Clateste bine suprafetele

Ultimul pas in ceea ce prinveste igienizarea cazii este clatirea suprafetelor in intregime. Poti folosi apa de la dus sau chiar o substanta preparata chiar de tine. In cazul in care ai alaes sa iti prepari propria solutie de clatire a suprafetelor poti opta pentru un amestec intre otet si apa. Aceesta poate ifi aplicata direct pe suprafata cazii sau poate fi lasata sa actioneze timp de cateva minute si ulterior poate fi curatata cu un jet puternic de apa.

La final, rezultatele vor fi cele mai bune.