O incursiune in trecutul iluminatului

Astazi, iluminatul cu becuri LED reprezinta o solutie la care nimeni nu ar renunta pentru nici un alt tip de solutie, poate doar daca se dovedeste a fi mai eficienta si cu mai multe avantaje in comparatie cu ceea ce ofera niste becuri LED. Avand in vedere cat de populare au devenit aceste becuri LED, acestea reprezinta o solutie de iluminat cu foarte multe avantaje precum durabilitatea sau calitatea luminii emise.

Lungul drum parcurs de becurile LED pana la popularitatea pe care o cunosc azi

Dar, pentru a putea cunoaste mai multe detalii despre aceste becuri LED trebuie sa ne intoarcem putin in trecut. Primul bec LED a luat nastere in anul 1962 iar inventatorul acestora a fost Nick Holonyak. Becurile LED au devenit mai accesibile pubilicului larg de abia la sfarsitul anilor saizeci. Mai intai au fost un produs destul de scump si, mai intai au fost utilizate pentru diferite dispozitive de laborator sau aparate de testare electronice. Mai tarziu au aparut si la televizoare, radiouri si alte electrocasnice. Din pacate, initial au avut un dezavantaj, nu ofereau suficienta lumina rece.

Primele diode LED aveau culoarea rosie dar mai tarziu, in anul 1971 au inceput sa apara si alte culori. In timp, LED-urile au evoluat iar puterea lor de iluminat a inceput sa creasca. Astfel, au inceput si primii pasi spre utilizarea acestor LED-uri ca si sursa de iluminat a spatiilor interioare.

Magazinele online care vand becuri cu LED au inceput sa studieze din ce in ce mai mult tipurile de lumini emise, astfel ca, au reusit in cele din urma sa le adapteze necesitatilor si dorintelor oamenilor.

Mai concret, de abia in anii optzeci incepe adevarata evolutie a acestui tip de iluminat datorita diversitatii pe care au cunoscut-o in ceea ce priveste culorile. Dupa cum spuneam mai devreme, producatorii de sisteme de iluminat, o data cu trecerea timpului au devenit din ce in ce mai interesati de inovatie, motiv pentru care au inceput sa produca diverse tipuri de becuri LED care sa inlocuiasca sistemele de iluminat clasice.

In anul 2002, au aparut si primele rezultate in ceea ce priveste performanta si eficienta acestor becuri LED. Astazi, au devenit foarte populare si sunt utilizate pe scara larga pentru iluminarea spatiilor interioare sau a celor exterioare. Este o solutie foarte buna si in acelasi timp ecologica si nu dauneaza sanatatii umane.

O solutie eficienta si inspirata pentru un ambient placut

Aceste becuri LED sunt utilizate pentru numeroase tipuri de corpuri de iluminat precum aplice, panouri, lampi, etc.. Folosind aceste becuri LED pentru iluminat vei putea obtine un ambient placut si o lumina potrivita pentru ochi. Aceste becuri LED merita sa fie luate in considerare atunci cand doresti sa eficientizezi consumul de curent in casa dar si sa te bucuri de numeroasele avantaje pe care le ofera.

Vei putea gasi pe piata o gama variata de becuri LED de diverse puteri, dimensiuni si modele, astfel incat sa iti poti transforma casa intr-o oaza de relaxare. In plus, aceste becuri LED nu sunt costisitoare iar investitia in acestea va fi una dintre cele mai inspirate pe care o vei face pentru casa ta.