Mobilierul pentru living – Cum se alege si la ce sa fii atent?

Mobila de sufragerie – Cum se alege si la ce s afii atent?

Unii dintre voi ar putea crede ca este usor sa alegi mobilier pentru camera de zi, dar nu este chiar asa simplu… Nu este o sarcina simpla deloc! Nu ai cum sa alegi o piesa care sa se potriveasca perfect fara sa planifici spatiul inainte de a cumpara.  Poti cumpara cea mai buna mobila de pe livingroom.ro.

Multi oameni nu cunosc procesul unui designer de interior, dar este o adevarata stiinta.. Asa ca, iata cum incepe acest articol sa va arate cum se alege mobilierul pentru spatiul din sufrageria ta…

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ruleta
  • Caiet
  • Hartie grafica
  • Creion

Masoara-ti camera de zi

  • Tot acest proces nu trebuie sa fie plictisitor.
  • In primul rand, scoateti-va instrumentele si puneti-va niste melodii fanteziste, astfel incat sa aveti o mentalitate creativa.
  • Tot ce trebuie sa faceti aici este sa masurati lungimea si latimea camerei si sa inregistrati aceste numere in caiet.
  • Amintiti-va unde sunt amplasate usile si ferestrele, astfel incat sa nu plasati mobilierul in fata acestor zone in pasul urmator.

Apoi, luati o bucata de hartie si desenati spatiul. Din moment ce, probabil, nu ai o rigla arhitecturala la indemana, foloseste-te de ce ai la indemana. Ar trebui sa aveti acum o versiune mica a camerei scrise pe hartie. Nu uitati sa urmariti si usile si ferestrele la scara larga. De asemenea, este important sa luati in considerare modul in care se deschide fiecare usa. Acum, luati acest plan si faceti cateva copii ale acestuia.

Urmariti-va mobilierul

  • Nu va faceti griji, nu trebuie sa fii un copywriter calificat sau designer.. In mai multe aspecte, incepeti sa va planificati spatiul. In primul rand, cauta o canapea pe care sa o cumperi si, in functie de dimensiunile ei, vezi cum se incadreaza in spatiul tau. Apoi, alege masa de cafea, mesele laterale si scaunele laterale care se potrivesc si in spatiu. Desenati fiecare piesa pe planul podelei si vedeti cum functioneaza fiecare in spatiul furnizat.
  • Asigurati-va ca aveti spatiu liber intre masa de cafea si mobilierul din jur. De asemenea, trei metri in jurul camerei de zi pentru o aerisire este de preferat, astfel incat spatiul sa nu se simta aglomerat.

Cum alegi accesorii si mobilier de economisire a spatiului?

  • Mijloc- Acest stil este preferat in tendintele de design interior, deoarece respecta regulile modernismului cu o nota clasica si mentine estetica in designul mobilierului fara a implica o pierdere a functionalitatii. Protagonistul acestui tip de mobilier este lemnul, culorile sobre si liniile simple si elegante care se imbina cu toate elementele pentru a crea un mediu contemporan-natural, in care spatiul reprezinta o oportunitate de functionalitate.

Camera marinei

  • Luand ca referinta culorile tipice stilului marin, un living bleumarin trebuie sa contina imprimeuri in dungi, pereti albi sau combinatie cu linii albastre si mobilier din lemn natural. Toate aceste elemente vor permite ca o atmosfera de liniste si prospetime sa fie generata.

Boho chic

  • Cunoscute ca un stil boem sau hippie chic, aceste camere trebuie sa reprezinte libertatea, aventura si un spirit care este in ton cu natura. Tipurile de sufragerie boho chic dispun, de asemenea, de mobilier din lemn natural, mentinand o paleta de culori de pamant (verde, masline, mahon, cupru, cafea) si rafturi de librarie unde pot fi amplasate obiecte decorative precum plante, design tribal, suporturi de portrete sau figuri etnice.