implant dentar pret

La ce te uiti cand alegi un implant dentar: pret sau calitate?

Un dinte lipsa poate sa nu para o problema prea mare. Majoritatea oamenilor au tendinta sa amane vizita la stomatolog, mai ales daca nu se confrunta cu dureri. Iar daca dintele sau dintii lipsa se afla intr-un loc mai putin vizibil, nici macar dorinta de a imbunatati estetica zambetului nu te impinge de la spate. Trebuie sa stii insa ca lipsa dintilor va deveni in timp o problema serioasa.

Cand ar trebui sa apelezi la un implant dentar?

implant dentar pret
implant dentar pret

Atunci cand un dinte nu mai poate fi salvat, este indicat sa porti o discutie cu medicul stomatolog pentru a te informa temeinic despre ce optiuni ai la indemana. Un implant dentar reprezinta solutia ideala in aceste cazuri. Necesitatea implantului este data de efectele pe care le poate avea lipsa unui dinte sau a mai multor dinti.

Restul dintilor pot migra, fizionomia fetei se poate schimba, iar tu vei fi predispus la carii greu accesibile. In punctul in care inteleg nevoia implantului, majoritatea oamenilor se intreaba daca exista un implant dentar la pret mic. Raspunsul este ca pretul mic sau mare al acestui tratament este dat de bugetul pe care fiecare persoana este dispusa sa il aloce.

Daca evaluezi beneficiile pe termen lung, costurile unui astfel de tratament, desi pot fi mai mari, se amortizeaza in timp. Implantul este o investitie pe termen lung cu beneficii multiple. Dintele inlocuit se comporta exact ca cel natural si nu vei simti nicio diferenta intre ei.

Ce reflecta diferenta de pret?

Consideri ca un implant dentar are pretul mult prea mare pentru bugetul tau? Specialistii de la dentalpremier.ro iti pot raspunde la toate intrebarile legate de pret, oferte si posibilitatea de a plati in rate. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site si sa contactezi un specialist.

Costurile asociate unui implant dentar tin atat de materialele folosite, cat si de complexitatea procedurii. Daca nu este nevoie de proceduri chirurgicale suplimentare precum aditia osoasa, costurile vor fi legate strict de pretul implantului dentar propriu-zis, pretul bontului protetic, pretul coroanei dentare care se fixeaza pe implant si manopera.

In functie de ce criteriu consideri ca este mai important pentru un implant dentar, pret sau calitate, ar trebui sa stii ca, uneori, cele doua se pot exclude. Fabricarea implantului este un proces complex, realizat de tehnicieni. Atat manopera, cat si materialele folosite vor reflecta intocmai calitatea implantului.

Un implant dentar la pret mic poate fi de o calitate indoielnica. Asta inseamna ca, spre deosebire de materialele durabile folosite la fabricarea unui implant mai scump, implantul mai ieftin nu prezinta neaparat o garantie a rezistentei in timp. In schimb, un astfel de tratament stomatologic disponibil la un pret mai ridicat are perioada de garantie de pana la 20 de ani. In plus, implantul inserat este 100% biocompatibil cu corpul uman, ceea ce inseamna ca nu vor exista efecte adverse ori reactii de respingere.

Optiunea unui implant dentar la pret mai ridicat este facilitata de unele clinici stomatologice care vin in intampinarea ta cu planuri de achitare in rate. Desi nu este indicat sa ai pretul drept criteriu de evaluare a implantului dentar, poti tine cont de acesta, insa nu este recomandat sa faci compromisuri majore. Pe termen lung, costurile asociate unui tratament nepotrivit pot fi chiar mai mari decat investitia initiala.