Iata cum sa intretii un motor pe benzina pentru utilaje de gradina

Din categoria utilajelor de gradina fac parte echipamente specializate, precum motocoasa, masina de tuns gazonul sau drujba. Toate acestea te ajuta sa ingrijesti mai bine elementele de vegetatie din curte si din gradina, dar le poti gasi si alte utilitati. Drujba, de exemplu, poate fi folosita pentru pregatirea lemnelor de foc.

Pentru a putea sa isi indeplineasca sarcinile, utilajele au nevoie de un motor deosebit de eficient. De pilda, un motor pe benzina comandat de pe generalmotor.ro garanteaza o putere excelenta, iar aceasta varianta este printre preferatele producatorilor din intreaga lume. In acest articol, iti vom prezenta cele mai bune sfaturi pentru intretinerea corecta a motorului echipamentului tau.

Cum se intretine corect un motor pe benzina?

– Schimba uleiul in mod regulat – uleiul este o solutie cu rol de lubrifiere a componentelor interne ale motorului. Pentru ca motorul sa se mentina constant la un nivel bun de functionare, trebuie ca uleiul sa fie schimbat in conformitate cu indicatiile producatorului. De regula, schimbul se face o data pe sezon sau la fiecare 25 de ore de utilizare a motorului.

Pentru a schimba uleiul in mod corect, trebuie ca motorul sa fie rece, iar utilajul sa fie asezat pe o suprafata plana. Surubul de scurgere trebuie indepartat, iar apoi lichidul se va scurge intr-un recipient. Dupa scurgerea uleiului, garnitura trebuie inlocuita, iar surubul strans.

– Curata filtrul de aer rolul filtrului de aer este acela de a opri impuritatile si praful sa intre in motor. Indeparteaza capacul filtrului si curata-l cu ajutorul unui amestec de apa calda si detergent delicat. Dupa uscarea completa, se monteaza la loc. Atentie! Daca filtrul nu este reutilizabil, el trebuie inlocuit imediat dupa ce s-a murdarit.

– Verifica bujia – la fel ca in cazul unui autoturism, bujia este esentiala pentru aprinderea combustibilului din motorul pe benzina. Ea trebuie verificata in mod constant, curatandu-se de depuneri si zgarieturi. La nevoie, se inlocuieste cu una noua, montata in conformitate cu manualul de utilizare al echipamentului.

– Curata rezervorul de combustibil – este foarte important ca benzina care ajunge la nivelul motorului sa fie de calitate, fara impuritati, pentru a nu fi afectat mecanismul. Rezervorul se curata foarte bine, inclusiv capacul acestuia, pentru a preveni patrunderea impuritatilor. Este recomandat sa nu lasi combustibilul in rezervor pentru mult timp, daca nu folosesti echipamentul, deoarece el se poate degrada.

– Respecta indicatiile producatorilor – fiecare utlaj care are in dotare un motor benzina va veni cu un manual de utilizare in care sunt mentionate si indicatiile oferite de catre producator, pentru o folosire corecta, care sa maximizeze potentialul si durata de viata a echipamentului. Asigura-te ca respecti indicatiile cu privire la folosirea motorului si la perioadele de inlocuire a filtrelor si a altor consumabile cu rol important.

In concluzie, intretinerea unui motor pe benzina nu este dificila, insa trebuie efectuata cu o atentie deosebita, astfel incat utilajul tau sa ofere mereu cel mai bun randament. Alege un echipament pe benzina de pe GeneralMotor.ro, magazinul online la care gasesti motoare de calitate, precum si toate solutiile de care ai nevoie pentru a-ti intretine in mod optim motorul.