Ghid practic pentru montarea aparatului de aer conditionat
Odata ce ai cautat si ai achizitionat un aparat de aer conditionat procesul este pe jumatate incheiat dar nu inainte de a avea aparatul montat in camera dorita. Intrucat pot aparea diverse inconveniente daca aparatul de aer conditionat nu este montat corespunzator, iata cativa pasi de care sa tii cont:
Spatiul in care montezi aparatul de aer conditionat
Intrucat mobilitatea unui aer conditionat de tip split este una redusa, aparatul fiind format din doua componente, unitatea interna si unitatea externa conectate de un canal sau furtun pentru evacuarea aerului, este recomandabil sa va alegeti cu atentie spatiul in care veti monta aparatul.
Spre exemplu, incaperile de la intrarea in casa care de obicei sunt mici holuri, posibil nu foarte inalte, nu sunt potrivite pentru montarea unui astfel de aparat. Acestea pastreaza o temparatura scazuta chiar si dupa oprirea aparatului.
De multe ori intrarea in casa sau in bloc este umbrita fie de copaci fie de scarile din interiorul blocului. Se recomanda amplasarea sistemului de climatizare intr-o incapare larga, luminoasa si expusa caldurii, cel mai probabil sufrageria casei.
Este importanta si puterea de racire per metru patrat. Acest paramentru se afla la cote optime daca pe fiecare metru patrat ajung 100 BTU (British Thermal Unit), acesta fiind puterea de racire. In functie de dimensiunile unei camere (dormitor, sufragerie) este indicat un aparat de aer conditionat Daikin specific, cele mai puternice sunt recomandate pentru sufragerie, cu putere de racire de peste 10000 BTU.
Sistemul de climatizare de tip split este unul dintre cele mai folosite de catre utilizatorii casnici, astfel ca pentru fiecare dintre cele doua unitati este necesar sa tineti cont de amplasarea optima:
-Pentru unitatea interna este indicat sa fie montata la maximum 10 cm sub tavan. Daca este montata prea jos, respectiv la jumatatea peretelui puterea de a racii/incalzii va fi diminunata. De asemenea, montarea prea jos, aproape de nivelul capului, poate crea si discomfort termic.
-Pentru montarea unitatii externe de cele mai multe ori este indicat sa optati pentru o firma specializata care va tine cont de specificul fiecarui aparat. Producatorii de aparate de aer conditionat dau recomandari compatibile cu tipul de sistem. De regula, unitatea externa este amplasata pe un perete extern, in proximitatea ferestrelor si daca este posibil cat mai aproape de sol sau de o suprafata la care se ajunge mai usor.
-Pentru furtunul care conecteaza cele doua componente este important ca la montare sa fie asezat intr-o pozitie oblica. Mai mult decat atat, va trebuie desfundat si curatat o data la 12 luni cel putin in functie de frecventa folosirii aerului conditionat. Furtunul presupune gaurirea unui perete dar fara ca acesta sa fie facuta intr-un stalp de beton sau grinda, pentru a nu afecta structura de rezistenta a casei.
Daca ai nevoie de solutii complete de montaj aer conditionat Vollmax atunci acceseaza site-ul vollmax.ro si gaseste oferta potrivita nevoilor tale.