Generatoare pe gaz – o soluție fiabila si ieftina

Un mijloc larg utilizat și eficient de generare a energiei este generator pe gaz natural. Gazul natural poate fi utilizat pentru a alimenta atât generatoarele de urgență cât și cele portabile și este considerat ca fiind unul dintre cei mai accesibili și eficienți combustibili dintre resursele neregenerabile pentru generarea de energie electrică. În ceea ce privește accesibilitatea, cărbunele este poate singurul combustibil care este mai puțin costisitor. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari dezavantaje ale cărbunelui este că acesta este un poluant ridicat.

Gazul natural este obținut de obicei într-o manieră similară cu forarea. Forma lichidă este apoi transportată în diverse zone unde este transformată în forma sa gazoasă. După aceea, este pus la dispoziția oamenilor prin conducte și butelii.

Un generator pe gaz  funcționează într-un mod similar cu alte generatoare. De fapt, cea mai importanta diferență între generatoare este combustibilul folosit pentru alimentarea unităților. În acest caz, sursa de energie pentru pornirea generatorului este gazul natural. Astfel de generatoare sunt utilizate în mod obișnuit în orașele mai mari, deoarece furnizarea de combustibil este disponibilă ușor prin conducte. Dar, în afară de avantajele sale evidente, generatoarele de gaze naturale prezintă, de asemenea, mai multe dezavantaje. Sa vedem pe rand care sunt avantajele si care dezavantajele.

Avantaje

  • Gazul natural este mai curat, mai puțin costisitor decât alți combustibili neregenerabili și este considerabil mai eficient.
  • Față de petrol și cărbune, emisiile de sulf, azot și dioxid de carbon (un gaz cu efect de seră) sunt considerabil mai mici. Prin urmare, gazul natural este unul dintre cei mai curați combustibili fosili atunci când arde.
  • Un alt avantaj al generatoarelor de gaze naturale este că gazul natural nu produce un miros înțepător, care este destul de frecvent întâlnit în generatoarele alimentate cu petrol sau diesel.
  • Generatoarele de gaze naturale sunt de asemenea eficiente în reducerea costurilor atunci când sunt utilizate pentru alimentarea caselor. Acest lucru se datorează faptului că energia electrică ca principala sursă de utilitate este o alternativă mult mai scumpă.
  • Pe lângă faptul că este mai curat și mai ieftin, gazul natural este de asemenea disponibil cu ușurință în orașele mari, deoarece este livrat direct prin conducte. Prin urmare, atunci când folosiți generatoare alimentate cu gaz natural, stocarea combustibilului devine redundantă.

Dezavantaje:

  • Când vine vorba de generatoarele de gaze naturale, unul dintre avantajele sale poate fi, de asemenea, considerat ca un dezavantaj. Deoarece gazul natural nu trebuie să fie depozitat, deoarece este furnizat prin conducte de gaze, în momentele de calamitate naturală, alimentarea cu gaz natural este întreruptă. S-ar putea să vă confruntați cu o lipsă de combustibil atunci când trebuie să vă folosiți cel mai mult generatorul, din cauza întreruperii furnizării gazului natural.
  • În afară de aceasta, gazul natural este extrem de exploziv și poate reprezenta un pericol grav de incendiu în cazul în care conducta ar exploda

În comparație cu generatoarele diesel, generatoarele de gaz natural sunt:

  • – Mai scumpe
  • – Emit mai mult dioxid de carbon, care este un gaz cu efect de seră.
  • – Gazul natural este o resursă de energie limitată sau neregenerabilă.

În timp ce generatoarele de gaz natural și diesel au avantajele și dezavantajele lor, odată cu apariția biodieselului, care este mult mai ecologic, generatoarele pe baza de biodiesel ar putea deveni extrem de populare.