Fisa medicala permis auto – Care sunt cazurile in care ai nevoie de acest document?

Doar cu cativa ani in urma, obtinerea unui nou permis auto sau schimbarea acestuia erau operatiuni care puteau dura si o vecie. De la orele intregi pierdute la ghisee pana la plimbari dintr-o parte intr-alta a orasului, tot acest calvar birocratic putea la fel de bine sa fie desprins dintr-un roman de Kafka.

Din fericire, in prezent, acest proces a fost mult simplificat, astfel ca persoanele care doresc sa obtina un permis auto cu o noua valabilitate trebuie sa se prezinte la DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor), avand asupra lor urmatoarele documente:

– Actul de identitate (original si copie);

– Cerere pentru un permis cu o noua valabilitate – aceasta se editeaza la ghiseu, fiind ulterior completata cu informatiile privitoare la fisa medicala permis auto si dovada platii, apoi semnata;

– Dovada platii contravalorii permisului, in cuantum de 68 de Lei, care se poate achita in numerar la ghiseu odata cu depunerea documentelor;

– Permisul a carui preschimbare o soliciti – in cazul deteriorarii sau a schimbarii numelui din buletin;

– Fisa medicala permis auto (emisa de catre o unitate autorizata) – este actul care dovedeste ca esti apt pentru a conduce un autovehicul din categoria celor pentru care ai facut solicitarea.

Ce inseamna fisa medicala pentru permisul auto?

Fisa medicala permis auto este un document tipizat care functioneaza ca o garantie a abilitatilor fizice si psihice ale unei persoane de a conduce un autovehicul. Acest document poate fi eliberat numai de catre unitatile medicale autorizate prin legislatia in vigoare.

Este obligatorie fisa medicala pentru permisul auto?
Acest document este necesar doar pentru eliberarea permiselor cu o noua valabilitate, precum schimbarea permisului expirat sau obtinerea pentru prima data a unui permis auto. Exista si cazuri in care nu e nevoie de fisa medicala permis auto:

• atunci cand permisul a fost pierdut;

• daca permisul a fost furat;

• cand permisul s-a deteriorat;

• in cazul in care titularul permisului si-a schimbat numele.

Aceste exceptii vor fi semnalate bifand casutele aferente de pe cererea pentru permis.

De unde poti obtine rapid fisa medicala permis auto?
Daca vrei sa obtii rapid acest document, tot ce trebuie sa faci este sa mergi la clinica StandardMed din centrul Capitalei! Fa-ti in prealabil o programare telefonica sau direct pe pagina clinicii, accesand www.fisamedicala.info. Astfel, poti obtine si tu, in maximum o ora si jumatate, fisa medicala permis auto!

Ce acte sunt necesare pentru a obtine o fisa medicala permis auto?

• Carte de identitate;

• Fisa de scolarizare – in cazul in care esti cursant al scolii de soferi;

• Adeverinta de la medicul de familie, in care este mentionat ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto, la punctul B) in cazul in care acesta figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

• Scrisoare medicala de la medicul diabetolog sau cardiolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet sau de boli de inima).

De asemenea, cei care au probleme cu vederea vor trebui sa se prezinte cu ochelarii la respectiva unitate medicala.

Trebuie sa retii si ca fisa medicala pentru permisul auto este recunoscuta la nivel national, indiferent de localitatea emitenta, avand o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii.

Asadar, nu mai sta pe ganduri si alege fisamedicala.info! Ai parte de medici ce experienta si de un personal amabil, care te vor ajuta sa obtii rapid si usor acest document esential!