Filtru de apă potabilă la tine acasă? Recomandări de la specialiștii kbkstore.com

Filtru de apă potabilă la tine acasă? Recomandări de la specialiștii kbkstore.com

Apa este un element indispensabil din alimentația noastră zilnică. Fie că o folosim pentru a ne potoli setea sau pentru a pregăti mese copioase pentru cei dragi, aceasta trebuie să fie de o calitate ireproșabilă și să răspundă necesităților noastre nutritive. O apă tratată cu clor sau murdară poate provoca probleme grave cu rinichii, ficatul sau sistemul circulator, atât la adulți, cât și la copii. Pentru a evita astfel de repercusiuni grave, este indicat să alegi un filtru de apă potabilă, care ți-ar acoperi necesarul zilnic de apă. Cum să alegi un sistem bun de filtrare și de ce ai nevoie de el, află din recomandările specialiștilor KBK Store.

De ce să-ți instalezi un filtru de apă potabilă?

După cum menționam anterior, apa este o resursă vitală pentru funcționarea corectă a organismului uman. Și pentru a răspunde adecvat necesităților noastre, apa trebuie să aibă o anumită calitate, care o transformă din menajeră în potabilă. Pentru a reuși trecerea aceasta și a avea în robinet o apă potabilă bună, este imperios necesară instalarea celui mai bun filtru de apă. Motivele sunt evidente: 

    • Apa bună poate fi folosită atât pentru adulți, cât și pentru copii – dacă ești proaspăt părinte și traversezi cu bebelușul etapa diversificării alimentare, atunci ai nevoie vitală de apă bună, iar achiziționarea constantă a buteliilor cu apă plată este o cheltuială deloc sustenabilă. În această situație, purificarea apei  trebuie efectuată nemijlocit printr-un sistem cu osmoză inversă. Considerat a fi cel mai eficace sistem de filtrare, acesta oprește 99.7% din impuritățile organice sau anorganice prezente în apă, indiferent dacă aceasta este din conductă centralizată sau arteziană. 
  • Filtrul de apă potabilă reduce considerabil riscul infectării cu microorganisme toxice – să nu uităm că în mediul lichid dezvoltarea bacteriilor sau a microorganismelor este rapidă, iar dacă e vorba de un sistem centralizat, infectarea are loc mult mai rapid. E destul să ne amintim despre experiențele trecutului, când apa netratată corespunzător provoca difterie sau holeră. O apă filtrată corespunzător va fi mult mai sigură pentru consumul curent.
  • Economie evidentă – dacă utilizezi un filtru cu osmoză inversă, fii sigur că și robinetele tale vor rezista mai mult în timp, deoarece se vor diminua depunerile reziduale și nivelul de săruri care se vor depune pe interiorul robinetelor. 

 

Ce filtru de apă potabilă să aleg?

Există pe piață, în prezent, o diversitate mare de filtre și sisteme de filtrare a apei, în dependență de diferite criterii: proveniența apei, trepte de filtrare sau mecanism de filtrare. În eventualitatea în care ai nevoie de apă direct la bucătăria ta, zilnic, în cantități mari, poți opta pentru un filtru de apă 3m

Acesta presupune un mecanism comod, cu trei faze de filtrare, după cum urmează: 

  • Primul filtru este conceput dintr-un material care oprește așa-zisa murdărie mecanică, de dimensiuni mari; 
  • Al doilea filtru este din cărbune și elimină impuritățile din apa tratată cu clor;
  • Al treilea filtru este reprezentat de un cartuș cu conținut de argint, care ucide tot soiul de bacterii și microorganisme dăunătoare sănătății noastre.

Prețul acestor filtre depinde indispensabil de calitatea materialelor din care sunt construite, dar este o investiție în sănătate și calitatea vieții. Printre cele mai eficiente filtre de acest gen sunt cele cu sistem de osmoză inversă, deoarece au o permeabilitate mare și opresc o cantitate înaltă de reziduuri, păstrând beneficiile unei ape pure. Acestea au o funcționalitate comodă, dar și o longevitate pe măsură, acoperind necesarul zilnic de apă chiar și pentru o familie mare. 

Relevant în alegerea unui filtru de apă potabilă este să ții cont de standardele conform cărora a fost creat și de siguranța lor, deoarece de ele va depinde calitatea apei pe care o bei zilnic. KBK Store îți oferă un sortiment vast de filtre la prețuri imbatabile!