lenjerii de pat

Design-ul potrivit al lenjeriilor de pat influenteaza atmosfera din dormitor

Majoritatea persoanelor aleg unele lenjerii de pat la intamplare, in ciuda faptului ca acestea pot influenta foarte mult modul in care ne odihnim. Magazinele sunt ticsite cu fel si fel de modele pentru toate nevoile si preferintele, context in care poate ca e dificil sa luam cea mai inspirata decizie. Iata care sunt cateva dintre principalele criterii de care trebuie sa se tina cont pentru a face o alegere buna.

Cele mai deosebite design-uri       

Bineinteles, design-ul unui dormitor difera de la un context la altul, insa lenjeriile de pat trebuie sa fie alese in asa fel incat sa se potriveasca de minune. Incaperea poate fi pusa in valoare de obiectele de decor potrivite, dar si de cele mai bune lenjerii de pat, astfel incat sa se obtina atmosfera mult dorita. Cine isi doreste sa fie sigur ca nu da gres se poate orienta catre lenjeriile cele mai simple, cu modele minimaliste, fie in una sau doua culori. Acestea sunt foarte versatile si se pot alege pentru orice dormitor, insa nu lipsesc nici cele cu fel si fel de design-uri. Unii le prefera pe cele cu motive florale, cu desene abstracte, forme geometrice, logo-uri, peisaje, orase, mesaje, citate si nu numai.

Totusi, poate ca mai important decat design-ul e calitatea produselor folosite la procesul de confectionare al lenjeriilor de pat. Exista fel si fel de materiale care se pot folosi in acest sens, dar e de preferat sa ne orientam catre cele mai bune. De exemplu, bumbacul este o varianta foarte populara datorita faptului ca asigura un confort deplin la cele mai mici preturi. Dar totul nu trebuie sa se opreasca aici intrucat putem aminti si de cele satinate, din bumbac 100%, egiptean, din fibre de bambus, din matase, catifea si nu numai. Fiecare dintre acestea pot influenta modul in care ne odihnim, iar unele sunt potrivite pe toata durata anului sau in anumite sezoane.

Lenjerii de pat Pucioasa

De departe cele mai populare sunt lenjeriile de pat Pucioasa intrucat acestea aduc tot confortul la care ne asteptam. Arata bine, sunt foarte placute la atingere, iar intretinerea lor este foarte simpla, motiv pentru care e usor sa se prelungeasca durata de viata. Lenjeriile Pucioasa absorb umezeala, ceea ce presupune ca daca transpiri in cursul noptii nu te trezesti ud, astfel ca te odihnesti la fel de bine. Mai mult, acestea nici nu provoaca alergii, iar pielea este protejata pe deplin pe durata somnului.

Lenjerii de pat ieftine

Bineinteles, sunt multi cei care se orienteaza catre lenjerii de pat ieftine pentru ca pretul este principalul criteriu dupa care se alege orice produs si oricine prefera sa plateasca cat mai putin posibil, dar fara sa faca rabat la calitate. Oricum preturile sunt foarte bune, asa ca nu e nevoie sa pregatim bugete considerabile in acest sens, iar nimeni nu trebuie sa faca cine stie ce efort din punct de vedere financiar pentru a-si alege lenjeriile cele mai potrivite pentru dormitor.

Tine cont, totusi, de dimensiunea lenjeriilor care oricum e standard. Acestea pot influenta foarte mult modul in care ne odihnim si e recomandat sa le alegem pe cele mai potrivite pentru tipul nostru de pat. Aici amintim de cele mai mici pentru copii, de cele de dimensiuni medii, dar si de cele queen sau king size.

Nu in ultimul rand, intretinerea nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru ca regulile sunt foarte usor de respectat. Acestea difera de la un model la altul, insa sunt si unele generale, iar la acest capitol putem aminti de evitarea detergentilor de o slaba calitate si a inalbitorilor chimici care pot afecta structura si flexibilitate fibrelor.