Zafaran

Descoperă informații utile despre notele predominante din parfumurile pentru bărbați

Ești gata să devii stăpânul parfumurilor pentru bărbați? Înțelegerea terminologiilor care alcătuiesc acest univers este esențială pentru a ști cum să alegi parfumul potrivit. La urma urmei, a vorbi despre note și ierburi este inutil, dacă nu știi în practică ce înseamnă!

Prin urmare, este timpul să înțelegi, într-un mod simplu și didactic, ce înseamnă aceste cuvinte și termeni tehnici olfactivi.

Categorii de parfumuri

Există trei categorii de parfumuri, în funcție de concentrația esenței din compoziție. Regula: cu cât este mai concentrată esența, cu atât parfumul este mai izbitor și de lungă durată.

  • Apa de colonie (EDC): celebra apă de colonie. Cel mai slab dintre categoriile de parfumuri. Prezintă, în medie, 3% din esența parfumului.
  • Apa de toaletă (EDT): parfumuri moi, cu aproximativ 4-8% esență. Prezintă o fixare medie de 8 ore.
  • Apa de parfum (EDP): cel mai puternic dintre parfumuri. Are, în compoziția sa, de la 8 la 16% din esență. Fixarea sa medie este de până la 12 ore. În general, cele mai bune parfumuri pentru bărbați sunt din această categorie.

Familii olfactive

  • Lemnos: compus din arome uscate și mai puțin dulci. Este posibil să se identifice tonuri de scorțișoară și pământ, precum și note naturale picante. Cele mai frecvente sunt lemn de santal, mușchi de stejar, chihlimbar, piele și tutun.
  • Citric: caracterizat prin arome ușoare și izbitoare. Notele principale sunt portocala, lămâia si bergamota. Ideal pentru viața de zi cu zi și în special locurile mai calde.
  • Proaspăt: combinația de citrice și note naturale precum frunzișul verde și iarba. Este obișnuit să găsești note de tei, mentă și lămâie.
  • Fructat: combinație de note de fructe, cum ar fi căpșuni și piersici, și citrice. Miroase mai dulce și mai proaspăt. Notele predominante sunt prune, măr, pere, trandafiri și iasomie.
  • Oriental: Aceste parfumuri orientale barbati au note calde și condimentate precum scorțișoară, vanilie, ghimbir, nucșoară și chihlimbar. Sunt foarte izbitoare și potrivite pentru cele mai tari și mai alternative profiluri.

Parfum masculin – personalitate și stil

Te-ai oprit vreodată să te gândești ce spune un parfum despre persoana care îl poartă? Doar după miros, este posibil să îți dai seama dacă tipul acela este mai cool sau dacă este foarte serios.

La fel ca și atunci când se definesc haine și încălțăminte, atât personalitatea, cât și stilul bărbatului  pot – și ar trebui – să servească drept parametru atunci când se alege parfumul ideal.

Un exemplu practic al modului în care funcționează: pantalonii rupți au avut succes pentru bărbați și femei. Dar are vreun sens pentru tine, proprietarul unui stil serios și executiv, să cumperi pantaloni rupți doar pentru că sunt la modă? Desigur că nu, nu? Această logică este valabilă și pentru parfumuri. Nu orice parfum se potrivește tuturor bărbaților.

În continuare sunt câteva sfaturi care te vor ajuta să găsești elemente și parfumuri care se potrivesc cel mai mult cu personalitatea și stilul tău de viață. Verifică!

  • Bărbați creativi, cu personalitate puternică și răcoroasă: elemente precum rozmarin, salvie și mușchi de stejar sunt puternic în esență, oferind un parfum cu tonuri lemnoase și ușor citrice;
  • Bărbați cu un stil clasic și un profil executiv: parfumurile lemnoase sunt cele mai indicate, deoarece sunt izbitoare și transmit ideea de putere. Note precum lemnul de santal, pielea și cedrul se armonizează bine cu bărbatul de acest În acest sens, arabia explorer poate fi exact ceea ce ai nevoie;

Bărbați simpli, cu un stil de viață sportiv: tonurile lemnului, plantele și ierburile sunt cele mai potrivite, garantând parfumuri cu arome de citrice și fructe precum lămâie, portocală și mandarină, ușoare și izbitoare în măsura corectă.