depozitare materiale constructii iarna

Depozitarea materialelor de constructii pe timpul iernii

De ce sa cumparati materiale de constructie toamna cand sezonul constructiilor este inchis? Dorinta de a economisi bani ne impinge sa facem acest lucru. Si atunci apare intrebarea: cum sa salvezi ceea ce ai achizitionat in conditii meteorologice dificile de toamna si iarna?

De ce sa cumparati in avans?

In primul rand, la sfarsitul toamnei si iarna, producatorii si furnizorii de materiale de constructii reduc costul produselor pentru a atrage clienti in timpul unei scaderi a cererii. Chiar daca acest lucru nu se intampla, vei cumpara materiale la preturile din acest an, nu din urmatorul. In al doilea rand, uneori este mai ieftin si mai usor sa inchiriezi o masina si sa aduci totul deodata, decat sa platesti pentru mai multe drumuri. Ca urmare, stocul achizitionat ramane pana la iarna. In al treilea rand, vremea este imprevizibila. Cine stie, poate veti gasi o primavara calda timpurie, iar constructia poate incepe mai devreme decat va asteptati in prezent.

Depozitarea materialelor pe santier

In mod ideal, toate materialele de constructie achizitionate in toamna ar trebui depozitate in interior sau cel putin sub baldachin. Dar, de fapt, nu este intotdeauna posibil sa se ofere astfel de conditii, daca nu niciodata. Prin urmare, ne vom da seama cum sa salvam ceea ce am dobandit in realitatile unui santier mediu. La autocompres vei gasi mai multe tipuri de materiale pe care sa le utilizezi.

Unii sugereaza construirea unui sopron temporar sau achizitionarea unui container de transport. Acesta din urma, apropo, este adesea considerat un fel de panaceu: nu trebuie sa construiesti nimic, sa-l aduci si sa-l folosesti. Daca nu ai nevoie de el mai tarziu, il poti vinde. Totul ar fi bine daca nu ar fi livra rea. In primul rand, o masina cu container nu poate merge in niciun loc. In al doilea rand, trebuie sa fie descarcat, iar acest lucru necesita echipament. Drept urmare, numai transportul iese la o suma ordonata. Si daca vorbim despre cumpararea de materiale de constructie in toamna pentru a economisi bani, atunci fezabilitatea acestui eveniment cu aceasta abordare este pierduta. Se dovedeste ca este mai ieftin si mai usor sa cumparati tot ce aveti nevoie chiar inainte de constructie.

Caramida

S-ar parea ca cel mai nepretentios material. Totusi, se recomanda depozitarea sub folie, in stive de cel mult 1,5 m inaltime. Daca in caramida exista gauri care nu sunt traversante, asezati materialul astfel incat apa sa nu patrunda in ele. In caz contrar, chiar si o caramida buna poate pierde semnificativ calitatea in perioada de iarna. Materialul cu goluri traversante poate fi depozitat in orice pozitie, principalul lucru este ca apa nu ramane in gauri.

Zona de depozitare a blocurilor trebuie fie sa fie plana, fie sa aiba o panta usoara, astfel incat apa sa nu se acumuleze sub blocuri. Daca blocurile au fost aduse pe paleti, atunci puneti-le pe pamant direct cu paletii pentru a evita contactul cu solul.

De asemenea, puteti cumpara materiale de constructie la sfarsitul iernii, cand preturile nu au crescut inca, iar perioada de depozitare viitoare este semnificativ mai scurta. Dar daca aveti un strat gros de zapada pe site-ul dvs., atunci topirea neuniforma poate provoca o inclinare. Este important ca solul sa fie suficient de dens. In caz contrar, dezghetul de primavara isi va face treaba, iar paletii se pot „juca” pe suprafete neuniforme. Daca nu exista suficient spatiu de stocare, este permisa depozitarea pachetelor pe doua niveluri, dar nu mai mult. Veti gasi informatii exacte despre aceasta (si daca blocurile sunt fara folie de protectie, atunci specificati detaliile) de la producator.