De la ce apar durerile de spate pe partea stanga inferioara?

Durerea de spate este uneori resimtita doar pe o parte a corpului, fie ca o durere constanta, fie ca o durere care se intensifica pentru un timp si apoi se atenueaza. Durerea de spate stanga inferioara poate fi severa, ascutita si intensa sau poate fi o durere surda, dar constanta. Unele dureri de spate stanga inferioara sunt atenuate sau se agraveaza cu miscare si sunt sensibile la presiune.

Durerea de spate este cel mai adesea cauzata de deteriorarea tesuturilor moi din coloana lombara. Daca vrei sa apelezi la tratamente balneare intr-o baza moderna si special amenajata pentru confortul pacientului, intra pe Hotel Central Calimanesti rezervare si selecteaza pachetele dorite astfel incat sa te asiguri ca prinzi loc liber atunci cand ai concediu. Pentru ca baza este foarte cautata, daca nu rezervi din timp, risti sa nu mai gasesti nimic liber cand ai nevoie.

Surse comune ale durerii de spate stanga inferioara

Durerea de spate stanga inferioara este de obicei cauzata de oricare dintre urmatoarele surse:

 • Deteriorarea tesuturilor moi care sustin coloana vertebrala si/sau anumite structuri ale coloanei vertebrale, cum ar fi muschii, ligamentele si articulatiile
 • O problema sau boala care implica un organ intern din zona mijlocie a spatelui, abdominala sau pelviana, cum ar fi rinichii, organele de reproducere si intestinele
 • Cele mai multe cazuri de dureri de spate inferioare provin din leziuni minore, cum ar fi o incordare a muschilor sau ligamentului inferior al spatelui. In timp ce o incordare musculara este minora si se va vindeca in cateva zile sau saptamani, durerea poate fi severa si incapacitante.

Alte cazuri de durere lombara pot semnala o problema cu un organ abdominal sau chiar pot prezenta ca simptom al unei probleme mai mari, cum ar fi fibromialgia sau spondilita anchilozanta .

Intelegerea posibilelor cauze ale durerii lombare, impreuna cu caracteristicile si simptomele tipice, poate ajuta pacientii sa se consulte cu medicii lor pentru un diagnostic si tratament precis.

Daca durerea de spate stanga inferioara poate fi gestionata eficient folosind analgezice fara prescriptie medicala, modificarea activitatii si/sau pachete calde sau reci, este posibil sa nu fie necesara asistenta medicala. Ca un ghid general, se recomanda consultarea unui medic pentru durerea de spate inferioara stanga daca durerea urmeaza unui accident sau leziune, daca nu se amelioreaza singura, se agraveaza sau interfereaza cu functiile zilnice, cum ar fi statul in picioare, mersul pe jos sau somnul, sau daca este insotita de alte simptome suparatoare sau in progres.

O parte din stanga jos a spatelui poate indica o urgenta medicala. De exemplu, urmatoarele simptome, alaturi de durerea de spate stanga inferioara, pot indica o problema grava:

 • Dureri de spate intense si bruste, care nu cedeaza odata cu odihna
 • Durere lombara si/sau abdominala severa, necrutatoare
 • Ameteli, confuzie sau dificultati de respiratie
 • Febra si frisoane persistente sau sporadice
 • Greata sau varsaturi
 • Urinare dureroasa sau sange in urina
 • Incontinenta intestinala si/sau vezica urinara
 • Slabiciune semnificativa, amorteala sau furnicaturi in partea inferioara a corpului
 • Pierdere in greutate inexplicabila, semnificativa

Oricare dintre aceste simptome poate semnala o afectiune subiacenta grava si necesita asistenta medicala prompta.