De ce sa oferi flori?

Oamenii sunt fiinte sociale care iubesc sa daruiasca si sa primeasca daruri. Exista o multime de ocazii insotite de cadouri frumos ambalate: zile de nastere, zile de nume, sarbatori religioase, nunti, botezuri, reusite profesionale, etc.

Dintre toate cadourile schimbate de oameni, cele mai populare sunt florile. Inmiresmate, colorate si delicate, acestea sunt oferite inca din cele mai vechi timpuri si insotesc cele mai importante momente ale vietii.

De ce oferim flori?

Florile nu au nicio utilitate practica, motiv pentru care te-ai gandi ca nu sunt tocmai un cadou potrivit. Totusi, acestea pot sa imbogateasca o incapere din punct de vedere estetic si de asemenea, pot imbunatati calitatea aerului. Avantajele lor nu se opresc aici :

  • Florile sunt bine inradacinate in constiinta oamenilor ca fiind un cadou perfect, in asa fel incat atunci cand sunt daruite sau primite, in corpul oamenilor se elibereaza oxitocina ( un hormon al euforiei);
  • Asa cum am amintit, sunt accesorii estetice excelente, care pot da culoare unei incaperi;
  • Sunt un mesager perfect. De-a lungul timpului, in jurul florilor s-a creat un adevarat dictionar. Fiecare floare exprima un sentiment, o traire sau un mesaj. Un buchet de flori ales cu atentie poate sa transmita mesaje complexe si interesante;

Sfaturi. Cum sa oferi flori si ce trebuie sa ai in vedere inainte de a le achizitiona?

In trecut, cei care daruiau flori le culegeau de pe camp sau din propria curte si le strangeau intr-un buchet. Astazi, mediul urban nu permite cultivarea florilor si nu creste niciun fir de floare in mod natural pe strazile aglomerate. Din fericire, ai optiunea de a darui flori achizitionate dintr-o florarie. Daca vrei ca gestul tau sa fie unul perfect, este bine sa ai in vedere cateva lucruri:

  • Alege o florarie care iti poate oferi flori mereu proaspete, aranjate in buchete inedite. O astfel de florarie este www.imodflowers.ro, care comercializeaza doar flori atent selectionate, colorate, inmiresmate si proaspete.
  • Ofera florile personal! Este de preferat sa oferi florile personal. Daca nu poti, cei de la IMOD Flowers le pot trimite pentru tine in Bucuresti si imprejurimi.
  • Tine cont de tipul de flori pe care le pui in buchet si de ceea ce pot acestea sa exprime. Exista un limbaj al florilor pe care trebuie sa il inveti daca vrei sa oferi florile perfecte. Evident, poti apela si la artisti florali care te pot ajuta cu realizarea buchetului, in functie de ceea ce vrei sa exprimi.

Daruind nu faci altceva decat sa creezi momente de fericire pura. Merita, asadar, sa investesti in buchete de flori pe care sa le oferi tuturor persoanelor dragi.2