De ce ne dor dinții?

Nu este om care să nu fi suferit, măcar o data în viață, din cauza durerilor de dinți. Acestea apar chiar și în cazul în care ai mare grijă la sănătatea ta orală, iar igiena orală este una corectă. Știi despre ce vorbim, nu-i așa? Prin urmare, hai să vedem care ar putea fi cauzele durerii tale de dinți care nu îți dă pace.

Sensibilitate dentară

Una dintre cauzele care pot duce la apariția durerilor de dinți deși nu avem de a face cu cariile este și sensibilitatea dentară. Potrivit specialiștilor, atunci când terminațiile nervoase aflate în stratul interior al dintelui sunt expuse factorilor externi, atunci își face apariția durerea. Atunci când smalțul este foarte subțire, sau chiar lipsește de pe unele porțiuni de la suprafața dintelui, dentina este expusă. Este motivul pentru care vorbim despre sensibilitatea dentară, care vine însoțită și de durere. Această durere poate apărea inclusiv la periaj, nu numai la contactul cu anumite alimente sau băuturi.

Pentru a vedea dacă acesta este și cazul tău, programează o vizită la un cabinet stomatologic pentru un consult de specialitate. Recomandarea noastră se îndreaptă acum spre Cris Smile, locul perfect pentru cei care își doresc o dantură frumoasă și sănătoasă, acum și într-o nouă locație, de pe strada Boișoara 10 – 12 din sectorul 6.

Periaj agresiv

În încercarea noastră de a curăța eficient suprafața dinților, periem energic. Din păcate, este una dintre greșelile cele mai des întâlnite, după cum susțin specialiștii, pentru că presiunea exercitată prin acest mod de periaj poate duce la retragerea gingivală și sensibilitate dentară. De aici, și până la durere, nu mai este decât un pas. Cel mai bine este să discuți cu medicul tău stomatolog despre acest aspect și vezi care sunt recomandările lui și dacă nu cumva există un anume tip de periuță pe care îl poți utiliza.

Apariția molarului de minte

Avem de a face cu o erupție dentară destul de dureroasă. La început, este posibil să nu îți dai seama că aceasta urmează să se întâmple, și te vei confrunta cu dureri difuze. Acestea sunt cauzate de presiunea pe care acesta o exercită în încercarea sa de a ieși mai repede la suprafață. Chiar și în condițiile în care există un periaj dentar corect, sub gingie se pot acumula resturi alimentare, care vor duce la înmulțirea bacteriilor. Prin urmare, nu de puține ori apariția molarului de minte este însoțită de unele neplăceri cum ar fi o inflamare a zonei, acumularea de puroi, dar și dureri destul de neplăcute, care nu cedează prea ușor.

Dinți înghesuiți

Poziția incorectă a dinților pe arcadă, spațiile mari dintre ei sau poate înghesuirea lor sunt alte cauze pentru care își poate face simțită prezența durerea dentară. În aceste cazuri, este mai mult decât posibil să nu scapi de disconfort decât prin montarea unui aparat dentar, așa că ia legătura cu medicul tău dentist să vezi care este și părerea lui, dacă nu cumva departamentul de implantologie dintr-o clinică stomatologică ți-ar veni în ajutor.

Scrâșnirea dinților

Bruxismul, denumirea sub care este cunoscută scrâșnirea dinților, în special în situațiile stresante, nu face decât să tocească mai rapid smalțul dinților, și chiar a dentinei, ceea ce îți provoacă durere.

Infecțiile sinusurilor

Atunci când avem de a face cu o infecție a sinusurilor, presiunea acesteia poate da senzația unei dureri dentare.

După cum ai observant, nu întotdeauna durerile de dinți sunt cauzate de o igienă dentară incorectă. Cu toate acestea, nu trebuie să te culci pe o ureche și să nu găsești cauza care stă la apariția ei. Începe prin a programa o vizită la medicul stomatolog pentru a primi un diagnostic și, mai ales, un tratament care să te scape de nesuferita durere.