entertix

De ce avem nevoie de teatru?

In zilele noastre, de foarte multe ori anumite subiecte de filme sunt preluate pentru a fi transformate in piese de teatru, insa ce ne face pe noi oamenii sa mergem la teatru, de ce cumparam constant bilete tnb, cand am putea sa stam pur si simplu sa urmarim filmul la televizor. Si de ce se vrea acest spectacol live cu actori si actrite care performeaza pe scena?

Iar asta, pentru ca spectacolul va fi in totalitate acustic: oameni reali ce se afla in fata publicului, cantand, actionand sau purtand dialoguri, poate chiar insoliti de acorduile unui pian real? Este atat de important atat lucru? Da, bineinteles!

De ce este o modalitate placuta si benefica sa mergem la teatru dramatic sau de comedie? Pentru ca intr-un spectacol de teatru live, povestea este transmisa publicului aflat in fata scenei prin cantec, dans sau diferite interpretari, atat pe scena, cat si in public, iar toate acestea cultiva abilitati necesare pentru a sustine sanatatea si bunastarea persoanelor si ale comunitatii.

Atunci cand spui copiilor in fiecare seara cate o poveste, despre cum binele invinge mereu, despre cum printi si printese se indragostesc sau despre cum trebuie sa lupti pentru ceea ce vrei, in viitor, ei vor incepe sa actioneze astfel incat sa isi gaseasca drumul si sa reuseasca.

Oamenilor le place sa spuna povesti, caci din acestea invatam ce inseamna sa fii om, sa valorizam, sa radem sau cum sa iubim. De asemenea, invatam ce asteptari sa avem de la ceilalti si de la noi insine, in cine trebuie sa avem incredere, dar si cat de importanta este speranta. Tot asa, invatam sa ne folosim imaginatia ca si stimulent pentru ceea ce vrem sa fie in viitor.

Insa, avand atatea modalitati la indemana, precum cartile, filmele, televiziunea, si nu costa atat de mult, de ce ne dorim sa cumparam bilete online la spectacole de teatru pentru a vedea live acea poveste?

Pentru ca o piese de teatru dramatic sau de comedie este interpretata in direct folosind diferite metode, iar publicul este invitat sa acorde atentie in anumite feluri si moduri, iar asta trezeste anumite elemente ale inteligentei. Astfel, publicul trebuie sa se concentreze pe mai multe niveluri senzoriale. De asemenea, nu este suficient doar sa asculte si sa vada, iar actorii de pe scena stiu foarte bine cum sa creeze o atmosfera anume, iar starea pe care ei o simt, modul in care se simte personajul respectiv, este transmis si simtit si de catre cei aflati pe scaune in fata lor.

O piesa de teatru live are numeroase avantaje si pentru cei aflati pe scena, iar atunci cand isi vad publicul transformat si cuprins de atmosfera generala, atunci ei stiu ca fiecare ora de repetitii si fiecare replica invata merita. Insa memorarea replicilor este doar inceputul, caci un actor de teatru dramatic trebuie sa rezoneze pe deplin cu personajul, astfel incat sa se transforme pe scena in personajul pe care il interpreteaza.

Un spectacol de teatru are beneficii multiple pentru toata lumea si ar trebui ca de fiecare data cand ai ocazia sa cumperi bilete tnb de pe entertix.ro, indiferent de tipul de piesa si cu siguranta vei fi fascinat.