De cate tipuri sutn caietele studentesti?

Caietele se folosesc pentru a lua notite si sunt deseori folosite de elevii ce frecventeaza o forma de invatamant. Caietele sunt de diferite dimensiuni, culori si modele si pot fi gasite in orice librarie sau magazin ce comercializeaza produse de papetarie, cat si in hipermarketuri sau magazine de cartier. Sunt extrem de cunoscute si fac parte din materialul necesar unui elev pentru a merge la scoala. De asemenea sunt folosite si de adulti, la job sau acasa, atunci cand au de notat ceva. Mai jos vei gasi cateva tipuri de caiete cunoscute:

Caiete in functie de tipul de imprimare

Aceasta clasificare a caietelor se refera la tipul de imprimare a foilor lor, care pot fi: creionate, milimetrice, netede si ghidate. Fiecare imprimare este adaptata pentru a scrie intr-un mod diferit, in functie de scopul caietului.

Caiet lat

Tipul de grila are de obicei o masurare de 5 milimetri, desi le vei gasi de 4 mm, 6 mm sau 8 mm. Alegerea dimensiunii grilei va depinde de varsta purtatorului, mai mare pentru cei mai mici si mai mici pentru cei mai mari. In plus, hartia este de obicei 90 g/m2 sau 100 g/m2. Le poti gasi in diferite modele de coperta: tare, moale, suplimentar; si cu culori diferite.

Caiete studentesti- sunt caietele de dimensiune a4 care poate avea atat dungi cat si patrate si este de regula folosit atunci cand exista un volum de notite mai mare.

Caiet carouri

Tipul de grila este intre 2 si 8 milimetri, iar dimensiunea foii are masuratori diferite. Gasim caiete in format vertical sau peisaj, cu coperti dure si moi. Utilizarile care ii pot fi date sunt mai multe, deoarece, in aceasta categorie exista o gama larga de caiete. De obicei cel mai mic caiet este utilizat pentru a efectua exercitii tehnice de desen sau geometrie; in timp ce cele grila mai larga sunt mai bune pentru scris, deoarece obosesc mai putin vederea.

Caiet neted- foaie alba

Foile sale netede si albe permit sa desenezi sau sa adnoti fara grile sau dungi care ghideaza scrierea. Ideal pentru desenarea sau luarea de note, fara a fi nevoie sa urmezi nici o linie. Si in acest caz, copertile difera cat si culorile, de asemenea foarte variate.

Caiete de incepator

Acest tip de caiet are pe foile sale imprimate linii orizontale si paralele pentru a urma o ordine in scris. Acestea sunt indicate pentru cei mici si exista diferite tipuri de modele: model

Ingust de 2,5 mm, model lat de 3,5 mm si dungi Montessori. Exista diferite dimensiuni, preturi, culori si tipuri. In interiorul acestor caiete ghidate, gasim un tip special axat pe invatarea scrisului. Este un instrument ideal pentru copii sa invete sa scrie in linie dreapta.

 Caiet cu dungi

Caietul cu dungi orizontale este pentru a scrie tot ce ai nevoie.  Caietele sunt necesare atat copiilor mici dar de asemenea sunt utilizate la scara larga si de adulti. Gasesti o multitudine de modele si tipuri de caiete disponibile asa ca in functie de ceea ce ai de notat, vei sti si ce sa alegi.

Caiete studentesti

Caietele studentesti sunt de mai multe forme si dimensiuni si sunt disponible in mai multe modele. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi caietele potrivite astfel incat sa te bucuri de cele mai importante avantaje pe care acestea ti le ofera.  Utilizand caiete studentesti de foarte buna calitate vei putea sa iti tii toate notitele in ordine pentru orice materie. Poti alege intre caiete studentesti dictando sau de matematica, dar si caiete cu foaie alba in functie de modul in care preferi sa iei notite.