Curiozitati despre bradul de Craciun Rockefeller Center pe care nu le-ai cunoscut

Este unul dintre simbolurile de necontestat ale Craciunului din New York, o adevarata institutie, iar iluminatul sau este un eveniment de renume mondial. Vorbim, desigur, despre bradul de Craciun al Rockefeller Center, probabil cel mai cunoscut si cel mai vizitat din lume, care si in acest an inainte de Craciun va trece la iluminatul sau, asa ca vom dezvalui cateva curiozitati pe care poate nu le cunoasteti despre acest copac spectaculos.

Ceremonia care insoteste iluminarea bradului incepe oficial sezonul de Craciun si are loc de obicei in miercurea urmatoare Zilei Recunostintei, si este aprins la ora 19:00.M. Evenimentul nu tine doar aprinderea, dar exista si muzica si dans si, de obicei, dureaza in medie trei ore. Odata aprins, bradul va ramane disponibil vizitatorilor pana pe 17 ianuarie.

Sa cunoastem acum acele curiozitati despre acest brad celebru..

Primul brad de Craciun a fost instalat in 1931 de muncitorii care l-au decorat cu afine, ghirlande de hartie si cutii de aluminiu.
In 1933, anul in care a fost inaugurata cladirea principala a Centrului Rockefeller, a avut loc prima ceremonie oficiala de iluminat.

  1. Copacul este un brad care ajunge de obicei la 25 de metri inaltime si pentru iluminarea sa se folosesc mai mult de 45 de mii de lumini.
  2. La varf, este impodobit cu o stea Swarowski uriasa compusa din mai mult de 25 de mii de cristale, astfel incat sa faca posibil ca aceasta sa fie intotdeauna dispusa sa straluceasca.
  3. Ceremonia de iluminare este gratuita si este filmata si transmisa in direct pe NBC TV. Se caracterizeaza printr-un spectacol muzical care in fiecare an vede performanta mai multor artisti celebri.
  4. Cand bradul va fi indepartat in ianuarie, acesta va fi zdrobit in lemne si donat catre habitat for Humanity, o asociatie non-profit care foloseste lemnul pentru a construi case pentru persoanele aflate in dificultate.
  5. Copacul este ales cu grija printr-o inspectie a zonelor impadurite, efectuata cu elicopterul.
  6. In 1979, un barbat s-a urcat in brad pentru a cere eliberarea unor ostatici americani la ambasada iraniana.

Pe langa curiozitatile pe care le stiti deja despre bradul de Craciun care este pus in fiecare an in Centrul Rockefeller din NewYork, mai exista si altele…

Plasarea bradului in mijlocul Centrului Rockefeller are loc cu multe zile inainte de aprinderea acestuia. Mai exact, sambata, 14 noiembrie, a fost momentul in care operatorii responsabili de amplasarea sa au ajuns in centrul Manhattan-ului si au procedat la plasarea copacului in spatiul rezervat. Pentru aceasta au folosit mai multe macarale, care au mutat bradul ales (23 de metri inaltime) in fata privirii oamenilor curiosi care au trecut pe langa ei, si care au fost surprinsi sa-i vada aparitia, mult mai mult.. aparte.. decat ne-am astepta.

Prin urmare, multi au decis sa-si scoata telefoanele mobile pentru a inregistra momentul plasarii bradului si sa comenteze pe retelele de socializare, ca bradul ales arata destul de sarac in frunze si ca, chiar si in timp ce era mutat, pierdea ramuri. Asta a fost dezamagirea newyorkezilor in ceea ce priveste bradul din 2020…

Dar a existat, de asemenea, o poveste tandra legata de bradul de Craciun Rockefeller Center din 2020. Cea a unei bufnite mici, care a fost ascunsa printre ramuri si cand a fost vazuta de unul dintre muncitorii care plasau copacul, a fost salvata pentru a se putea intoarce in habitatul sau natural.

Faimosul brad din New york are milioane de vizitatori anual si este unul dintre cei mai apreciati brazi de Craciun la nivel mondial atunci cand vorbim despre sarbatorile de iarna!