analko

Cum se realizeaza debitarea si stantarea materialelor metalice

Analko este o companie care o ofera o gama variata de servicii din domeniul confectiilor metalice, inclusiv de debitare tabla si de stantare a materialelor metalice si a sticlei. Cea mai comuna metoda de debitare, utilizata in prezent pentru eficienta sa este metoda CNC.

Masinile CNC au fost folosite pentru prima data undeva la finalul anilor 50 iar sistemele cu comanda numerica computerizata sunt cele care asigura operarea unor masini unelte cu ajutorul unor dispozitive electroncie specifice. Toate masinile si utilajele specifice care au CNC au inlocuit in timp masinile clasice de prelucrare, care arau operate manual si care permiteau realizarea de operatiuni variate, care erau specifice tuturor procesele de productie industriala.

Incepand din domeniul aeronauticii, domeniul medical si domeniul militar si pana la industria chimica, industria confectiilor si industria alimentara, masinile CNC sunt cele care ajuta la eficientizarea proceselor de productie oferind un nivel ridicat de precizie si o capacitate de lucru extrem de mare. De asemenea, durata de activitate este una foarte scurta.

Avantaje ale procesului de debitare tabla CNC

Pentru debitare tabla CNC, exista o serie de avantaje care nu pot fi egalate de nicio alta masina unealta utilizata. In primul rand o masina CNC poate sa fie folosita in mod continuu ceea ce va creste cu mult productivitatea unei companii si va oferi cel mai mare nivel de control asupra modului de obtinere a pieselor si produselor finale, in urma proceselor industriale.

Comparativ cu alte utilaje cum sunt strungurile si centrele de frezare specifice, masinile unelte care au CNC nu necesita si un grad mare de expertiza din partea operatorilor. Analko insa isi perfectioneaza echipa periodic, astfel incat niciun proiect sa nu fie o provocare, iar inginerii si ceilalti membrii ai echipei stiu exact cum sa foloseasca toate utilajele astfel incat proiectul sa iasa perfect.

Cu ajutorul aparatelor de debitare CNC pot fi prelucrate materii prime si materiale metalice, indiferent de forma si dimensiune astfel incat rezultatele sa iasa perfect, indiferent daca trebuie facuta o piesa sau 100. In plus, interfata disponibila pe masinile de debitare CNC este foarte usor de utilizat si de invatat si ofera posibilitatea de simulare inainte de actionare, ceea ce inseamna ca daca ceva nu merge bine, se poate ajusta programul inainte de a distruge elementele metalice.

Un sistem CNC de debitare si stantare va reduce foarte mult costurile de productie ceea ce inseamna ca elementele comandate vor fi mult mai ieftine decat daca ar fi prelucrate prin metode clasice.

Tinand cont de faptul ca sunt folosite programe software foarte moderne, masinile cu CNC permit si realizarea de produse foarte greu de proiectat prin emtodele clasice.

Un sistem CNC are o capacitate mult mai mare de productie decat orice alta statie si poate fi in permanenta perfectionat prin dezvoltarea programelor folosite.  Masinile CNC functioneaza in functie de designul si programele realizate de ingineri si un alt avantaj este ca odata ce o piesa a fost bine realizata pot fi facute un numar urias de piese rapid, identice, fara erori.