aparate-anti-reptile

Cum să ții șerpii departe de grădina ta

Cu siguranță nimeni nu își dorește prezența șerpilor prin apropiere indiferent de specia acestora. Într-adevăr, nu toți șerpii sunt periculoși însă nu trebuie să uităm totuși că sunt și specii pe teritoriul României a căror mușcătură poate fi fatală. De asemenea, prezența șerpilor în general ne provoacă o stare deloc plăcută iar de aceea simțim nevoia să luăm toate măsurile necesare pentru a-i ține cât mai departe de noi.

Din fericire există metode prin care putem face asta. Iar despre metodele de a ține șerpii departe de grădina ta ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Iată așadar care sunt măsurile pe care le poți lua:

Ultrasunetele – un mod foarte eficient de a alunga șerpii de pe proprietate

Sunt șerpii o specie niște ființe care ne pot provoca foarte multă teamă însă totodată au și ei anumite slăbiciuni. Mai exact, șerpii pot fi foarte ușor de alungat cu ajutorul ultrasunetelor.

Prin urmare, dacă ți-ai propus ca șerpii să nu se apropie niciodată de curtea și grădina ta, sfatul nostru este să încerci unul dintre modelele de aparate anti reptile disponibile pe site-ul Fara-Daunatori.ro.

Cum funcționează aceste dispozitive? Ei bine, principiul de funcționare este destul de simplu. Mai întâi va trebui să asiguri alimentarea dispozitivului la o priză obișnuită sau cu ajutorul bateriilor. Iar după aceea mai trebuie doar să pornești aparatul folosindu-te de un simplu buton. 

Apoi aparatul va începe emiterea ultrasunetelor cu ajutorul unor difuzoare. Acestea acționează direct la sistemul nervos al șerpilor iar astfel aceștia se vor îndepărta cât mai mult de zona protejată cu ajutorul ultrasunetelor.

Vei scăpa astfel de șerpi și alte reptile cu un simplu dispozitiv care nu costă cu mult peste 100 de lei și totodată cu un minim de eforturi, ceea ce contează foarte mult. 

De asemenea, aceste aparate anti reptile au efect de alungare doar a dăunătorilor și nu afectează alte specii și nici oamenii. Prin urmare, le poți folosi fără griji deoarece știi că nu vor crea probleme nedorite.

Alte soluții practice antireptile

Mai există și alte soluții foarte practice la care poți apela pentru a scăpa de reptile. Desigur, folosirea aparatelor antireptile este fără dar sau poate metoda cea mai eficientă și cea mai simplă totodată. Totuși, dacă dorești să scapi de reptile cu o investiție ceva mai redusă și totodată folosind o altă metodă, atunci ar trebui să ai în vedere și celelalte soluții pe care Fara-Daunatori.ro ni le pune la dispoziție.

Poți încerca de exemplu să folosești un repelent anti reptile și șerpi. Acesta conține granule pe bază de esențe naturale care au un miros foarte neplăcut pentru reptile iar astfel acestea nu vor dori să petreacă prea mult timp în zonele protejate. Practic, granulele se împrăștie în zonele care se doresc a fi protejate iar asta e tot.

Mai poți încerca, de asemenea, și soluțiile naturiste pe care le putem găsi pe internet însă eficiența lor lasă de dorit. De aceea recomandarea noastră este să mergi la sigur folosind metodele despre care am vorbit mai sus, iar astfel reptilele vor fi ținute departe de tine.