Cum sa savurezi trabucul la maxim?

Unii oameni mediteaza atunci cand au nevoie sa-si aseze gandurile in ordine, iar altii aprind un trabuc. Exista o arta in a fuma sau, mai bine zis, a pufai trabucuri, deoarece acestea trebuie savurate incet, iar fumul nu se inhaleaza in plamani.

Unii fumatori de trabucuri pufaie prea des. Aceasta este o greșeală din cateva motive. Din punct de vedere filozofic, un trabuc inseamna sa te bucuri si sa savurezi momentul. Fumatul rapid este contraintuitiv pentru acest sentiment. Fa-ti timp si pufaie mai usor.

Dar exista si un motiv mai concret. Pufaiturile foarte frecvente iti vor supraincalzi inevitabil trabucul si il vor face sa devina amar. Adesea, acea amaraciune este ireversibila.

Un trabuc perfect construit este facut sa arda lent si rece pentru a conferi aroma intr-o progresie constanta. Desi nu exista legi stabilite cu privire la cat de mult ar trebui sa reziste un trabuc, credem ca un trabuc de 12 cm ar trebui sa tina cel putin 45 de minute. Daca pufai un robusto de 12 cm in 10 minute, tratezi trabucul ca pe o tigara si asta este o mare greseala. Pufurile la fiecare 30 de secunde pana la un minut ar trebui sa fie un interval adecvat.

Retine ca fumatul prea incet ar putea avea si o consecinta negativa. Pufaie prea rar si trabucul tau se va stinge, ceea ce inseamna ca va trebui sa-l aprinzi din nou si din nou. Aprinderea constanta a unui trabuc stins ar putea introduce arome neplacute de carbon, fum sulfuric si amaraciune.

Lasa cenusa atata timp cat poti. Cenusa serveste ca regulator de temperatura si minimizeaza contactul dintre aer si tutunul aprins, mentinandu-l astfel mai rece. Trabucurile grozave sunt facute din frunze intregi, nu din tutun maruntit. Acele frunze au structura si vor tine o cenusa de o dimensiune care este surprinzatoare pentru un novice. Este important sa stiti ceva despre amestec inainte de a alege un trabuc. Acest lucru te ajuta sa te asiguri ca nu alegi un fum prea puternic sau prea usor. Nu trebuie sa cunosti fiecare componenta a tutunului din trabuc pentru a face o alegere in cunostinta de cauza, dar ar trebui sa ai intotdeauna o idee de baza despre nivelul de rezistenta al trabucului inainte de a-l cumpara. Gama de trabucuri Cohiba de la trabuc-store.ro este mereu apreciata pentru caltiatea sa deosebita!

Majoritatea fumatorilor stiu daca isi doresc un trabuc puternic, mediu sau usor. Forta si corpul se refera la intensitatea inerenta a trabucului. S-ar putea fuma un trabuc plin de aroma, dar care nu este deosebit de puternic sau plin de corp, inseamna ca exista inca o multime de aroma rafinata care nu va afecta palatul prea puternic.

Uneori, fumatorii doresc o stimulare completa si intensa a palatului, impreuna cu arome grele, la fel cum un bautor de cafea doreste o doza puternica de espresso sau un bautor de vin vrea un cabernet bogat in alcool. Asta necesita tutun puternic. De obicei, un trabuc puternic va contine tutun ligero. Acestea sunt cele mai intunecate, mai groase frunze ale plantei de tutun, precum si cele mai uleioase si bogate datorita expunerii lor directe la soare. Adevartii cunoscatori de produse din tutun cumpara mereu de la trabuc-store.ro pentru a beneficia de calitate si preturi foarte bune!