Cum sa amenajam in mod practic zona de la intrare a casei

Cand vine vorba de mobiltul casei, cautam peste tot cele mai bune sfaturi si dorim sa ne folosim de foecare cm2 al casei noastre intr-un mod eficient. Primul loc in care intram intr-o casa este.. holul. Mic, ingust sau lat si spatios, acest loc din casa este primul in care pasim si ne ofera o vede in ansamblu despre cum vor arata si celelalte camere. Cuierele sunt unele dintre cele mai cautate piese de mobila pentru holuri.

Holul – o ante camera prin care toti trecem

In hol nu se petrece mult timp de obicei, mai degraba doar cat sa ne descaltam/incaltam sau sa ne verificam daca umbrela este la locul ei. Un hol este acel loc in care putem depozita diverse: incaltari, genti, geci etc. Un hol are nevoie in primul rand de un cuier/suport si un pantofar. Daca le poti incorpora pe toate intr- singura piesa de mobilier, ar fi super! Alege sa ai in holul casei tale un cuier rezistent, un suport de depozitare dar si un pantofar. Toate acestea sunt indispensabile si vei vedea ca face ele, nu poti numi hol, intrarea in casa. Un cuier este necesar sa ne agatat hainele atunci cand intram in casa, un pantofar sa ne depozitam pantofii iar un suport este necesar sa lasam cheile masinii sau orice alt obiect pe care il vom folosi din nou, a doua zi. Un cuier este indicat sa se pozitioneze cat mai aroape de usa de la intrare, pentru ca astfel vom fi siguri ca nu vom merge prin toata casa incaltati sau imbracati cand suntem gata de plecare. Cuiere/suporturi pot fi gasite sa le cumperi direct din magazin sau poti alege sa le confectionezi la un atelier de mobila din orasul tau. In acest ultim caz, este nevoie de o schita si de niste masuratori in prealabil.

Hol mic – In acest caz, alege sa ai la intrarea in casa un cuier/suport cat mai ingust, ca sa nu te lovesti de el atunci cand esti in trecere dar nici prea mic pentru ca in primul rand ai nevoie de un astfel de mobilier pentru a depozita haina sau pantofii folositi zi de zi. Poti alege ca si material, metalul!

Hol spatios, mare – Aici poti amenaja dupa bunul blac, spatiul fiind generos si lasandu-te sa pui orice tip de cuiere suporturi doresti.07

Alege intotdeauna un cuier/suport care sa fie rezistent, dintr-un material dur si care sa sustina o greutate normala pentru ca in primul rand tu ai nevoie de utilitatea acelui mobilier, nu neaparat de estetica lui. Dar evident, atunci cand alegi mobilierul pentru holul tau, trebuie sa fie oarecum in ton cu restul casei tale. Daca este una moderna, atunci si holul tau trebuie sa fie asa, daca mergi pe traditional- asemenea.

Holul este primul loc in care pasim intr-o casa si trebuie sa fie dotat cu un cuier/suport si pantofar, nu pentru ca spunem noi, ci pentru ca astea sunt lucrurile esentiale intr-un spatiu de genul.