Cum sa alegi cele mai bune carti de vizita

Studiile au aratat in ultimii ani care sunt avantajele folosirii unor carti de vizita, in diverse medii, pentru diferite companii sau organizatii. Pe langa sfaturile evidente, asupra ceea ce trebuie sa contina aceste materiale de promovare, exista cateva aspecte referitoare la stil. Adevarul este acesta – la fel cum intr-o intalnire importanta nu ar trebui sa intri cu camasa scoasa din pantaloni sau cu cravata desfacuta, la fel ar trebui sa eviti anumite greseli in ceea ce priveste realizarea acestor carti de vizita (in special in zona de design dar si de finisare). Astfel, vom prezenta in acest material mare parte din erorile de estetica pe care trebuie sa le evitam. Descopera apoi carti de vizita in Bucuresti care sa se potriveasca in aceasta descriere – la comenzi mai mari preturile vor fi reduse.

1. Nu fi ieftin

Chiar de la o prima atingere se observa calitatea materialului folosit, a finisajului, saturatia culorilor. Clientii, colaboratorii sau partenerii observa aceste lucruri la cartile de vizita, nefiind placut impresionati de acest prim gest. Daca nu investesti in ceva care trebuie sa faca o prima impresie pozitiva, de ce ai investi in alte domenii, ulterioare, se pot intreba ei…

2. Nu supraincarca designul cartilor de vizita

Adaugarea unor informatii suplimentare, de multe ori nefiind tocmai necesare,  devine o decizie nepotrivita. E bine sa incercam sa pastram lucrurile simple, printr-un design curat, neincarcat nici de texte nepotrivite.

3. Fii original

Chiar daca bugetul destinat acestor achizitii nu e foarte mare, e bine ca respectivele carti de vizita sa nu fie construite in jurul unui template (schite preexistente) deoarece risca sa fie mai putin memorabila si mai putin eficienta.

4. Nu cauta sa sochezi sau sa impresionezi

S-ar putea, facand acest lucru, sa captezi atentia pentru scurt timp, insa  apoi sa o pierzi. Intocmai ca si privirile interumane, acest proces trebuie sa fie oarecum natural, nefortat – se doreste un raspuns normal din partea celuilalt, care sa duca la implicare sau la contactarea respecivilor reprezentanti.

5. Evita laminarea

O suprafata pe care persoana care primeste cardul poate sa faca diverse notari e mai recomandata. Astfel va avea atat datele intalnirii si este oarecum ajutat sa isi aminteasca de respectiva persoana sau discutie.

6. Evita plasarea textului peste imagini; dimpotriva, pastreaza-le simple. De asemenea, nu se recomanda sublinierile, literele italice sau folosirea umbrelor.
Asigura-te ca este pastrat suficient spatiu intre liniile de pe respectivele carti de vizita, incat sa raman vizibile.

Urmand aceste linii de directie, se pot obtine rezultate foarte bune – de asemenea, de o egala importanta este gasirea unei tipografii in Bucuresti ce sa ofere aceste solutii, in termeni avantajosi, la dimensiunile, preturile si conditiile de livrare potrivite.