Cum identific un site de videochat serios?

Avand in vedere ca industria videochatului capata o din ce in ce mai mare amploare, pandemia ajutand in acest sens, in realitate, pe masura cresterii atractiei fata de acest domeniu, cresc si riscurile aferente in aceasta industrie. Fie ca vorbim despre studiouri de videochat infiintate ilegal si siteuri videochat aparute peste noapte, de studiouri care iti promit ca vei face sute de mii de dolari intr-o saptamana sau de site-uri de videchat care nu fac decat sa iti fure datele personale, identitatea sau sa nu te plateasca pentru munca depusa, exista riscuri, dar vestea buna este ca toate acestea pot fi identificate si evitate.

Daca alegi sa lucrezi cu un studio de videochat, este lesne de inteles ca nu trebuie sa iti faci griji despre aceste probleme referitoare la platformele de livestreaming pe care iti vei face treaba. Studioul se va ocupa de absolut orice, acesta are propriile site-uri de videochat cu care colaboreaza de ani de zile, de la care primeste bineinteles si seriozitate, dar si avantaje, care vizeaza atat studioul, cat si modelele care lucreaza la acesta. Prin urmare, daca alegi sa lucrezi cu un studio de videochat, treaba este foarte simpla si foarte sigura. Nu trebuie sa iti faci griji ca esti platita de catre site-ul de videochat sau altele, banii ii vei primi direct de la studio, deci este in regula.

Dar, ce faci daca te-ai decis sa te apuci singura de videochat? Sa presupunem ca deja ai un spatiu al tau, unde nimeni nu te intrerupe si nu te deranjeaza si ca este decorat elegant si fancy. De asemenea, presupunem ca ai un sistem de iluminat artificial si natural, care sa te scoata in evidenta. Mergem pe ideea ca ai un laptop cu procesor performant, minim I7 si memorie cat cuprinde, o camera de inalta calitate, Logitech ar fi ideala, incorporata cu un microfon, sau unul separat. Ok, ai toate acestea si mai ai si internet prin cablu (nu WIFI) de mare viteza, care iti permite sa faci live streaming.

Acum, trebuie sa iti faci un cont pe un site de videochat, adica pe o platforma de live streaming si sa te apuci de treaba. Dar, cum identifici un videochat site serios si legitim si cum te poti feri de fraude si neplaceri costisitoare? Daca nu stiai, in prezent exista aproximativ 2 miliarde de site-uri diverse, despre orice. Din aceste 2 miliarde, deci miliarde, nu milioane, cate crezi ca sunt despre videochat? Putem sa ne dam cu parerea si sa spunem ca 100.000 mii sau 1 milion din 2 miliarde. Nu stim, dar cu siguranta sunt o multime si in fiecare zi, apar altele si altele, pentru ca tipurile de fraudă online continuă să crească odată cu creșterea site-urilor de internet și cu progresele tehnologice.

Exista asa cum am mai spus, mai multe moduri de a verifica dacă un site web este legal sau dacă încearcă să te înșele. In primul rand, asigura-te ca site-ul este securizat, uitandu-te la bara de adrese (URL) pentru a vedea dacă există un „s” în URL, care ar trebui sa arate astfel „https ://” sau sa aiba un simbol de lacat în bara de adresa. Acest lucru nu garantează împotriva unui site de înselatorie, dar arata ca proprietarul site-ului foloseste procese de criptare securizate pentru a transfera date și pentru a se proteja de hackeri. Mai apoi, examineaza optiunile pentru a contacta compania. Daca nu vezi mai multe optiuni (telefon, e-mail, chat live sau adresa fizica), procedeaza cu prudenta.

De asemenea, majoritatea site-urilor legitime au o anumită prezenta si activitate in retelele sociale. Daca vezi pictogramele retelelor de socializare pe site-ul lor, vezi daca se leaga de fapt la un canal de retele sociale si examineaza recenziile site-ului si observa daca gasesti ceva folositor. Mai apoi, verifica de doua ori numele de domeniu. Escrocii vor avea tendinta de a crea nume de domenii „similare” pentru a pacali utilizatorul să creada ca se afla pe un site legitim, cum ar fi Yah00.com sau Amaz0b.net, facand modificari subtile pe care s-ar putea să nu le observi. Verifica intotdeauna bara de adrese pentru a vedea dacă ai fost redirectionat către un site web care nu este legitim. Nu in ultimul rand, verifica varsta domeniului. Este usor sa cauti varsta unui domeniu de site. Verificarea vechimii unui site te ajuta sa ai incredere ca acesta a fost in „afaceri” de o perioadă stabilita. Inselatoriile si site-urile false au de obicei o durată de viata scurta, deoarece sunt eliminate devreme si inchise de proprietarii legitimi de site-uri de afaceri.

Concluzionand, trebuie sa iti faci temele foarte bine inainte de a-ti face cont pe un site de videochat care iti promite multe. Pentru a evita astfel de inselatorii, cel mai bine este sa decizi sa apelezi la un studio de videochat, sa fii sigura ca totul se desfasoara legal si nu ai parte de surprize neplacute.