Cum difera o friteuza profesionala de patiserie de cele clasice?
O friteuza profesionala se dovedeste la fel de utila intr-un restaurant sau intr-o unitate fast-food, dar si intr-o patiserie. Oriunde este nevoie sa fie pregatita, la cele mai inalte standarde, o cantitate mare de alimente, maestrii bucatari si intregul personal din bucatarie sunt constienti ca se pot baza pe acest tip de echipament.
Intr-o patiserie, necesitatea de a le oferi clientilor produse gustoase, pregatite rapid, fara un mare consum de energie este chiar mai mare decat in alte unitati de alimentatie publica. Tocmai de aceea, investitia intr-o friteuza profesionala de la Fresco Expert este considerata absolut necesara de toti cei care detin experienta in domeniu. De altfel, fiecare proprietar sau administrator se poate convinge rapid de utilitatea unui astfel de echipament, mult mai performant decat unul clasic.
Cu ce este superioara o friteuza profesionala uneia clasice?
Principiul de functionare este la fel de simplu pentru orice tip de friteuze. Este vorba, in esenta, despre o cuva incalzita cu ajutorul curentului electric sau al gazului, care este umpluta partial cu ulei. In momentul in care acesta se incinge, in el sunt cufundate un cos sau o sita cu produsele de patiserie care urmeaza sa fie pregatite.
Asemanarile se opresc la simplitatea principiului de functionare. In rest, o friteuza profesionala de patiserie ii este superioara uneia clasice si, de asemenea, ofera numeroase avantaje fata de orice alte metode de pregatire a alimentelor. Iata care sunt cele mai importante astfel de beneficii!
• datorita faptului ca sunt asezate intr-o baie de ulei care le inconjoara din toate partile, alimentele pregatite in acest fel sunt prajite intotdeauna in mod uniform, ceea ce le confera atat un aspect placut, care atrage clientii, cat si un gust delicios.
• timpul este foarte important in orice tip de afacere din domeniul alimentar, iar aceasta modalitate de preparare este cea mai rapida cu putinta. Intr-adevar, dupa ce uleiul din cuva atinge temperatura optima pentru prepararea produselor de patiserie, o cantitate impresionanta poate fi prajita intr-un timp foarte scurt. Astfel, indiferent de comenzile sporite care apar in anumite perioade ale zilei, totul va fi livrat si servit la timp.
• consumul de energie reprezinta, de asemenea, un element foarte important, in functie de care poate fi evaluata performanta fiecarui echipament. O friteuza profesionala isi dovedeste utilitatea si din acest punct de vedere. Capacitatea de pregatire rapida a alimentelor, precum si tehnologia avansata utilizata in fabricarea fiecarei componente asigura o performanta energetica excelenta. Prin urmare, in timp sunt realizate economii consistente;
• structura este realizata din otel de cea mai buna calitate, ceea ce asigura o functionare la cele mai inalte standarde, pe o perioada indelungata de timp. De asemenea, curatarea se poate realiza usor si fara probleme, astfel incat a doua zi functionarea sa aiba loc la acelasi nivel de performanta!
• este disponibil un mare numar de modele de friteuza profesionala, in functie de necesitatile fiecarui tip de patiserie. Pot fi alese tipul de alimentare dorit, numarul de cuve, capacitatea acestora si o serie de alte caracteristici care fac diferenta.
Fresco Expert ofera, inca din 1992, echipamente de calitate pentru bucatarii profesionale. Cumparati de la profesionisti, pentru a spori profitul afacerii proprii!