Cum alegi un laptop second hand | unick.ro

Un laptop second hand se alege cu câteva cunoștințe minimale ca să te poți bucura de cea mai bună alegere. O decizie pe care să nu o regreți peste puțin timp. Marile magazine te influențează mult, despre multe mărci, care mai de care mai optimizate și cu o capacitate mare de RAM astfel încât tu să priveșți vechile modele ca fiind depășite și demodate. Acest aspect nu ar trebui să ne sperie dacă preferăm un model second hand. Din anumite motive,atât financiare cât și ecologice, poți opta pentru un laptop second hand potrivit pentru necesitatea ta. Pentru a putea să îți învingi temerile, potrivit ar fi să optezi pentru un laptop ieftin pentru că nu o să regreți decizia făcută.

Un laptop second hand este un produs folosit o perioadă mai lungă de timp, cu o generație mai veche. Acest produs este testat înainte de a fi vândut. Este alegerea ta să optezi din multitudinea de calculatoare ieftine dar trebuie să te informezi despre ceea ce urmează să cumperi. Trebuie să știi la ce și cum vei folosi dispozitivul. Îl vrei pentru editare video, pentru gaming sau pentru design. Toate aceste lucruri te pot ajuta că tu să estimezi de ce placă video ai nevoie, de câtă memorie RAM dar și ce procesor îți trebuie. Un processor de 2-4 GHz împreună cu 2-4 GB RAM sunt suficienți pentru activități simple, pentru navigare pe internet, rețele sociale. În schimb dacă vei edita anumite clipuri sau muzică ai nevoie de o configurație mai mare, de 4-6 GHz și 4-6 GB RAM pentru a funcționa mult mai repede pe programe mari.

 Aspectul laptopului este foarte important

Toți cumpărătorii aleg în mare parte și după aspect. Nu totul se rezumă doar la componentele pe care laptopul le deține, mai contează și aspectul exterior. Ecranul trebuie să fie impecabil, să aibă o luminozitate bună și să fie uniformă. Perifericele trebuie să fie și ele într-o stare bună, tastatura să fie cât mai bine întreținută, CD-ROM-ul să funcționeze perfect, boxele și sunetul sunt la fel de importante, dar și webcam-ul și microfonul este potrivit să funcționeze perfect pentru a te putea folosi de toate opțiunile pe care le deține. Dintr-o sumedenie de laptopuri second hand vei putea să faci alegerea care ți se potrivește.

O firmă care se ocupă cu comercializarea de laptopuri ieftine va cere un preț mai ridicat comparativ cu un prieten care își vine vechiul laptop. Un astfel de dispozitiv vine împreună cu o garanție de 12 sau 24 de luni. Îl poți înlocui sau returna în 30 de zile și îți poți achiziționa un alt tip de laptop. Laptopurile sunt testate și reparate înainte de a fi puse în vânzare pentru ca ele să beneficieze de o bună optimizare. Poți avea posibilitatea de a cumpăra online, de a plăti cu cardul sau ramburs și de a beneficia de livrare rapidă și fără riscuri. Poți să nu blochezi sume mari de bani în echipamente IT, trebuie să le lași pe ele să producă bani pentru tine.

Toate produsele sunt brand, Lenovo, HP, DELL, ele sunt optimizate, verificate și puse la vânzare. Există o gamă largă de calculatoare second hand potrivite pentru fiecare nevoie și cu un preț mai mic comparativ cu ce este pe piață. Calculatoarele pot fi îmbunătățite cu componente adiționale și calculatorul va putea fi upgradat.