Cum alegi o pereche de pantofi de protectie, corect?

Tu cata atentie acorzi echipamentului pe care il porti la locul de munca? Numarul mare de accidentari pe santierul de lucru a dus la cresterea constientizarii angajatilor si angajatorilor despre uniforma de protectie.

 

Un echipament de protectie complet este format din multe elemente: casca, salopeta, ochelari, manusi si pantofi de protectie. Sfatul specialistului pentru angajatori este sa cumpere echipamente de protectie complete, de la acelasi furnizor. Folosind o singura marca care produce piese de calitate superioara, poti plati preturi mai bune si te asiguri ca angajatii tai sunt in siguranta, in timpul programului de lucru.

 

Alegerea corecta a pantofilor de lucru depinde de cunoasterea corecta a conditiilor de lucru. Un angajator responsabil este dedicat proiectelor sale si acorda atentie detaliilor de siguranta. Imediat ce lista potentialelor pericole este clar identificata, este recomandat sa se comande echipamentele de protectie complete pentru fiecare angajat.

 

Echipamentul de siguranta nu este transmisibil. Fiecare angajat la locul de munca trebuie sa detina propriul echipament si sa anunte conducerea in cazul in care observa deteriorari ale echipamentului sau.

 

 

Incaltaminte de protectie de vara

 

Exista categorii de incaltaminte diferite in functie de anotimpul in care ne aflam. Cateva exemple de incaltaminte de vara pentru locul de munca: sandale de protectie cu bombeu compozit sau metalic, saboti de lucru cu talpa ergonomica, pantofi de protectie cu bombeu metalic si lamela antiperforatie.

 

Pe timp de vara incaltamintea trebuie sa permita aerisirea picioarelor, protectie anti alunecare si anti umiditate. Perechea ideala de pantofi de vara trebuie sa ofere confort si siguranta purtatorului.

 

Meseriile riscante presupun o atentie la felul in care pantofii sunt lucrati. Materialele si elementele de siguranta fac diferenta intre perechea de incaltaminte de protectie corecta si o simpla pereche de incaltaminte.

 

Bombeul metalic si lamela antiperforatie sunt elemente de protectie pentru meserii care se desfasoara in constructii, lucru in depozite, lucrari de intretinere, logistica, automotive sau lucru in depozite.

 

Incaltaminte de protectie de iarna

 

Iarna sau pentru cei care lucreaza la frig sunt necesare piese de siguranta care protejeaza termic angajatul. Incaltamintea aceasta este mai inalta si asigura protectie peste glezna, de obicei pana la genunchi. Ghetele, bocancii si cizmele de protectie pot avea bombeu metalic sau nu, in functie de necesitate.

 

Inainte de a alege incaltamintea trebuie considerate conditiile de lucru si potentialele riscuri pe care angajatii le pot intampina. Gleznele luxate sau picioarele strivite de echipamente cu greutate foarte mare sunt riscuri intalnite frecvent in constructii sau pe santierul naval. Pentru a fi in siguranta muncitorii din astfel de industrii poarta incaltaminte de protectie cu bombeu metallic, cu lamela antiperforatie, cu talpa cu rezistenta mecanica mare si din materiale rezistente la solutii chimice puternice.

 

Pantofi cu sau fara bombeu metalic ?

 

Bombeul metalic este o forma speciala de a asigura protectia picioarelor. In functie de meseria pe care o practici, poti alege pantofi fara bombeul de protectie.

 

Munca in industria farmaceutica, in laborator sau in vanzarea produselor farmaceutice, cere pentru confortul angajatilor saboti confortabili, in care piciorul “respira” si care nu aluneca pe suprafetele umede.

 

Insa, industria prelucrarii alimentelor din carne presupune si riscul accidentarii cu obiecte grele precum carcase mari de carne de animale, pachete cu marfa sau instrumentele ascutite cu care se lucreaza. Este de inteles ca angajatii din industria prelucrarii carnii au nevoie de incaltaminte cu bombeu metalic.

 

Pantofi de protectie de la parteneri de incredere

 

Speram ca te-am convins ca este critica alegerea unor pantofi de protectie potriviti pentru meseria pe care o practici. Daca esti angajator, esti obligat prin lege sa asiguri conditiile de lucru sigure si echipamentele de siguranta angajatilor tai.

 

Opteaza pentru echipamente de protectie complete care includ incaltamintea potrivita pentru riscurile de la locul de munca. Exista numeroase optiuni pe piata produselor de siguranta la locul de munca, printre care compania Dalgeco. Incearca de la Dalgeco bocanci de protectie cu bombeu metalic S1-Torino DCT si nu vei regreta. Calitatea materialelor din care sunt lucrati pantofii si raportul pret-calitate fac Dalgeco un lider pe piata echipamentelor de protectie.