Cum alegi mobilierul cel mai potrivit pentru camera copiilor

Una dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand decorezi o locuinta este cea care are legatura cu spatiile in care copiii vor petrece mai mult timp. O camera pentru copii trebuie sa aiba propriul stil, dar, in plus, trebuie sa fie un loc in care cei mici sa fie in siguranta si protejati, cu mobilier adaptat nevoilor lor.

Este posibil sa nu fi apreciat suficient acest subiect, iar acum gasiti indoieli cu privire la ceea ce este cel mai bine pentru copiii dvs., asa ca va lasam cateva sfaturi despre cum sa alegeti cel mai potrivit mobilier pentru camera copiilor.

Pe langa estetica, pentru a alege mobilierul pentru copii trebuie sa te gandesti la functionalitate si, mai ales, la siguranta. Tinand cont de cateva probleme de baza, va fi usor sa obtii un spatiu care sa integreze toate elementele pentru a deveni camera perfecta pentru copii.

Compozitia camerei

Tipul de decor consta in a nu umple spatiul cu tot felul de obiecte inutile. O camera trebuie sa fie in principal un loc de odihna.

Elementele de baza in decorare trebuie sa fie: un pat, un dulap, o noptiera si o comoda cu sertare. In functie de varsta copilului, pot fi adaugate si alte elemente, cum ar fi birouri, cu scaunele de birou sau un spatiu de joaca unde puteti avea jucariile ordonate.

Dimensiunea mobilierului

Desigur, toate elementele care sunt incluse in camera trebuie adaptate in ceea ce priveste dimensiunea la cea a copiilor. Pentru si copiii sa foloseasca mobilierul corect si in siguranta, acesta nu poate fi prea mare pentru ei, ceea ce ar putea duce si la un accident.

Colorarea

Desi o camera pentru copii permite tot felul de combinatii de culori, pariurile pe culori prea stridente pot fi contraproductive la culcare, deoarece acestea vor mentine creierul copiilor activ. Este intotdeauna un succes sa folositi tonuri pastelate usoare si texturi naturale care se combina perfect, ofera culoare si se relaxeaza in orice moment al zilei.

De asemenea, puteti da o nota de culoare mai izbitoare in una sau doua piese de mobilier; important este sa cream o atmosfera echilibrata, in care copiii sa-si doreasca sa-si petreaca timpul.

Calitatea mobilierului

Unul dintre cele mai importante puncte este sa aveti grija de calitatea mobilierului. Alege intotdeauna cele care sunt fiabile si robuste. Evita ofertele si mobilierul din plastic cu finisaje slabe, care se pot rupe si pot reprezenta un pericol pe termen scurt pentru copiii tai. De asemenea, urmariti sa nu aiba margini ascutite sau bucati mici care se pot desprinde, pentru a evita posibilele sperieturi.

Caracteristici de securitate

Odata ce ati ales mobilierul, va trebui sa tineti cont de alte probleme atunci cand le plasati in loc:

  • Ancorati mobilierul pe perete. Mai ales cand vine vorba de dulapuri sau mobilier mare care se poate rasturna si care ar putea provoca un accident cu usurinta.
  • Adaugati protectii pentru copii. In toate acele puncte care pot reprezenta un pericol, cum ar fi colturile, prizele etc. De asemenea, este o idee buna sa plasati covoare antiderapante, care sa evite o alunecare si lovitura care rezulta din aceasta.

Vezi mobila dormitor copii pe reberic.ro!