Comunicat de presa motostivuitoare

Pentru orice afacere in constructii, este important sa alegi stivuitorul potrivit pentru deplasarea paletilor dar si echipamentul potrivit pentru manipulare in depozite.

Alegerea masinilor de manipulare pentru depozitare, ridica mai multe intrebari cruciale:
Cati paleti trebuie sa fie mutati in fiecare zi? Cat timp avem pentru a efectua aceasta sarcina? Ce distanta trebuie sa fie acoperita? Unde vom stoca paletii descarcati ?

Un astfel de instrument de manipulare este transpaletul care este utilizat, in special, pentru transportarea paletilor. Furcile lui pot ridica un palet de la cativa centimetri foarte usor fara frecare.
Acesta este foarte usor de utilizat. Greutatea incarcaturilor si distanta care urmeaza sa fie manipulate sunt limitate (mai mica de 800 kg).
Exista mai multe tipuri de motostivuitoare cum sunt cele electrice care sunt mai productive si permit mutarea sarcinilor grele, de pana la doua tone sau cele manuale.
Motostivuitoarele au avantajul ca acestea nu necesita o licenta specifica pentru operarea lui. Chiar si soferii de camioane isi pot folosi propriile lor motostivuitoare pentru a-si descarca remorca.
Motostivuitorul este folosit numai pentru incarcarea si descarcarea paletilor. El nu poate ridica paletii si apoi sa-i stocheze. Un stivuitor va face treaba. Stivuitorul poate transporta paletii in interiorul camioanelor

Instrumentul de manipulare stivuitorul se gaseste in urmatoarele tipuri: stivuitor multi-directional, stivuitor cu arbore retractibil, stivuitor lateral etc. Ei au o capacitate de ridicare de cativa metri, suficient pentru a ajunge la acelasi nivel cu camionul.
Avantajul unui stivuitor este acela ca nu este limitat doar pentru a descarca paletii. El poate deplasa diferite tipuri de sarcini: paleti, bobine, etc.
Pot fi montate mai multe accesorii camioanelor pentru a creste versatilitatea lor.

Chiar daca preturile acestor echipamente de manipulare pot fi foarte ridicate, mai ales atunci cand vine vorba de echipamente specializate si puternice; investitia poate fi rapid recuperata prin cresterea productivitatii de incarcarea si descarcarea paletilor. Dar o solutie buna si mai ieftina este cumpararea unui echipament folosit. Site-ul Europe-Machinery se ocupa cu anunturi diverse cu utilaje si echipamente folosite, de manipulare. Veti gasi o gama larga de stivuitoare, traspaleti, motostivuitoare, incarcatoare, la sectiunea “utilaje de manipulare”.