Ce sunt casele modulare

Casele modulare sunt case fabricate in ateliere bazate pe module tridimensionale de material si aici avem: otel, lemn sau beton, care sunt echipate in conformitate cu proiectul si finisajele pe care le alegeti si care sunt asamblate la destinatie formand astfel casa finala.

Avantajele caselor modulare

Casele traditionale sunt construite caramida cu caramida direct pe un teren pe care proprietarul a ales sa se stabileasca pe cand o casa modulara este construita intr-o fabrica si transportata in sectiuni la terenul ales de proprietar. In plus de asta, aceasta poate fi dezasamblata si remontata in alta parte in cazul in care clientul decide sa se mute.

Principalele avantaje pe care casa modulara le are fata de locuinte traditionale sunt cateva…

 

Beneficiile tehnice ale caselor modulare

Precizie industriala – aceasta include o calificare mai mare a lucratorilor angajati, respectarea Codului tehnic al constructiilor precum si controlul absolut al finisajelor datorita constructiei efectuate doar in fabrica.

Structura autoportabila si extensibila. – In cazul in care atat spatiul cat si locul are nevoie de schimbare, o casa modulara este usor extensibila.

Timpi de livrare foarte scurti: intre 3 si 6 luni de la demararea lucrarilor de executie.

Estetica: Modele arhitecturale super moderne si foarte atractive.

Economii de energie si eficienta. Designul sau compact si izolatia fata de acoperis reduce si optimizeaza invelisul termic al casei cat si costul confortului atat vara, cat si iarna. Izolarea este unul dintre avantajele fundamentale ale caselor modulare. Materialele de fatade si acoperis, sticla si aer conditionat garanteaza cea mai buna izolare si eficienta energetica. O casa modulara este mult mai usor sa se raceasca pe timpul verii si sa se incalzeasca iarna, decat o casa traditionala.

Respecta mediul inconjurator

Fara indoiala, unul dintre avantajele uriase oferite de casele modulare este respectul lor pentru mediu si durabilitatea acestuia. Nu numai ca sistemul de constructie promoveaza eficienta si durabilitatea constructiei, dar folosesc si materiale care favorizeaza principiile constructiei durabile.

Casele modulare au:

  • Constructie uscata cu utilizarea economa a apei si energiei.
  • Izolare termica foarte buna.
  • Generarea redusa a deseurilor.
  • Reciclabilitate de 95% din materiale.
  • Reducerea accidentelor si a pericolelor profesionale.
  • Constructia casei se realizeaza in fabrica, astfel incat poluarea acustica si vizuala este mult mai mica decat la o lucrare traditionala, iar consumul de energie si apa este mult mai mic.
  • Durata temporara a constructiei este mult mai scurta, cam 1/3 parte din ceea ce este nevoie pentru a construi o casa traditionala.

O locuinta modulara, asa cum sunt cele de pe instalart.ro vine cu toate beneficiile specifice acestor case, enumerate mai sus. Alegand sa cumperi o locuinta modulara vei obtine casa la care ai visat intr-un timp foarte scurt, fara sa fie necesar sa implici si arhitecti in proiect. De asemenea, cu ajutorul acestor case, este acum mai simplu si mai usor sa te bucuri de cele mai mici preturi si sa faci investitii complete, inclusiv in materialele pentru interior si in mobilier. Iti recomandam sa tii cont de toate aspectele atunci cand cumperi o astfel de casa, inclusiv de ideea de a o extinde in viitor.