greseli antrenament sala fitness

Ce greseli sa nu faci in timpul antrenamentului la sala

Daca mergi des la sala, s-ar putea sa fi vazut alti oameni facand unele lucruri care nu sunt tocmai corecte. Iata o lista cu nouasprezece dintre cele mai frecvente greseli pe care le-am vazut pe oameni sa le faca, care le-ar putea face rau sau le-ar putea pune in pericol de ranire. Iata cele mai comune greseli cand te antrenezi.

  1. Esecul de a se incalzi

Multi oameni incep pur si simplu la inceputul antrenamentului, fara sa se incalzeasca. Poate ca nu stiu ca ar trebui sa-si pregateasca muschii sau programul lor de antrenament nu are acest lucru. Sau vad oameni mai experimentati in sala luand greutatile de indata ce intra si presupun ca nici nu se incalzesc.

Indiferent daca sunteti acolo pentru o sesiune cardio sau pentru a lucra la forta, este important sa va incalziti muschii inainte de a incepe un antrenament. Ar putea fi zece minute pe antrenorul sau cateva seturi suplimentare din primul exercitiu la o greutate mult mai mica. Un antrenament la sala trebuie sa fie facut corect.

  1. Nerespectarea planificarii

Fie ca este vorba despre alimente si nutritie sau despre sesiunile de antrenament de fitness, aveti nevoie de un plan. Va ajuta sa stiti exact ce exercitii veti face atunci cand intrati in sala, astfel incat sa va puteti atinge obiectivele. De asemenea, pentru ca arata exact exercitiile pe care ar trebui sa le lucrezi in ziua respectiva, nu vei fi incurajat sa le faci doar pe cele care iti plac.

  1. Atentie la alimentatie

Cand mergeti la sala pentru o sesiune de fitness cu antrenorul personal sau pentru un antrenament in sala, este important sa fiti alimentat corespunzator.

In functie de momentul in care este antrenamentul in timpul zilei, va depinde de momentul in care ai mancat ultima masa, dar daca scopul tau este sa slabesti si sa topesti grasimea de pe corp, atunci este foarte important sa ai energia potrivita in sistemul tau.

Daca nu ati mancat bine, atunci asta ar putea avea un impact negativ asupra sesiunii de antrenament si, astfel, va poate impiedica progresul.

  1. Evitati intinderile

Toata lumea va beneficia de intinderea muschilor. Dureaza doar cateva minute si se poate face in timpul petrecut la sala. Unii oameni nu au nevoie sa se intinda atat de mult daca sunt hiper-mobili, dar totusi vor trebui sa faca ceva. Altii vor trebui sa se intinda atat la inceputul cat si la sfarsitul antrenamentului.

Ar trebui sa faci niste cercetari si sa vorbesti cu un profesionist de fitness cu experienta despre tehnica si programul potrivit pentru corpul tau.

  1. Stai departe de greutatile libere

Avem o multime de greutati libere in sala de sport  si exista un motiv cheie pentru asta. Folosirea ganterelor  in regimul de antrenament este benefica.

Daca esti acolo doar pentru cardio sau stai pe aparatele fixe pentru a te exercita, atunci iti lipsesti sa-ti dezvolti mai mult muschii, ceea ce poate duce la o densitate osoasa mai buna, o pierdere in greutate crescuta si o inflamatie redusa.