Ce faci cu masina ta cand nu mai merge?

Daca masina ti se strica, exista un prim reflex: contacteaza-ti asiguratorul. In functie de acoperirea din contractul de asigurare auto, este posibil sa fiti eligibil pentru un serviciu de remorcare sau depanare auto.

Daca nu puteti remedia singur defectiunea masinii, informati compania de asigurari despre defectiunea masinii care tocmai a avut loc. Daca garantiile din contractul vostru de asigurare auto prevad acest lucru, asiguratorul vostru va organiza de obicei asistenta in depanare. In functie de natura avariei, un profesionist poate repara autovehiculul imobilizat la fata locului (schimba o roata, reincarca bateria etc.) sau il poate tracta. In toate cazurile, fii in siguranta in timpul interventiei, mai ales punandu-ti vesta reflectorizante si stand in spatele balustradei de siguranta, daca exista.

Asistenta in defectiune: cum functioneaza?

Asistenta in depanare oferita de contractul tau de asigurare auto este foarte utila in anumite situatii, mai ales daca te blochezi in drumul spre vacanta. In cazul unei probleme, contactati serviciul vostru de asistenta in asigurari. Daca garantiile contractului vostru prevad acest lucru, asiguratorul dumneavoastra va trimite la fata locului un profesionist local. Acest profesionist va incerca, pe cat posibil, sa repare autovehiculul imobilizat la fata locului: incarcarea bateriei, inlocuirea unei roti perforate, completarea cu benzina etc. Veti putea apoi relua vacanta fara intarzieri suplimentare, costul serviciului de asistenta in avarie fiind in general in sarcina asiguratorului (in limitele stabilite in contract). Daca vehiculul nu poate fi reparat, va trebui sa fie implicata si alte acoperiri din contractul de asigurare auto, inclusiv remorcarea masinii la un service. Apeleaza la tractarioradea.net.

Repatrierea unei masini avariate

Conditiile de repatriere a unei masini, cunoscuta mai frecvent ca remorcare auto, vor varia in functie de contractele de asigurare auto. Ca regula generala, garantia de asistenta la autoreparatie se aplica daca avaria are loc peste o distanta de 50 de kilometri de locuinta voastra (este necesara o garantie suplimentara pentru a beneficia de asistenta materiala pe o raza de 50 de kilometri).

Tractarea masinii: cum functioneaza?

Intrucat tehnica si reglementarile pentru remorcarea unui autoturism sunt complexe, este recomandat sa va adresati asiguratorului auto pentru a delega gestiunea remorcarii auto si, in functie de contracte, sprijinul financiar al acestuia.

Tractare auto: contactati asiguratorul

Fie ca aveti nevoie de o remorcare a masinii pe distante lungi sau pe distante scurte, primul pas este sa contactati serviciul de asistenta al contractului vostru de asigurare auto. Chiar daca nu toate contractele ofera compensatii pentru remorcare, in special pe distante lungi, acest reflex poate fi util in mai multe moduri:

 

  • contractul vostru poate prevedea servicii de remorcare si depanare (nu uitati sa verificati daca exista excluderi, cum ar fi limita de kilometraj si daunele acoperite);
  • in cazul in care se acorda garantie, asigurarea isi va asuma costul reparatiei numai daca este cea care o organizeaza (prin trimiterea unui profesionist din reteaua sa de exemplu), ceea ce nu se aplica in plus costului reparatiilor. camere. ;
  • remorcarea unui autoturism de catre o persoana fizica este supusa multor restrictii (interdictie pe autostrada, obligatia de a fi doi, viteza maxima de 25 km/h etc.)