extractorul de rulmenti

Ce este un extractor de rulmenti si unde poate fi folosit?

Atunci cand intentionezi sa schimbi rulmentii ai nevoie de un extractor de rulmenti care sa te ajute in acest proces. Un instrumnet de genul acesta este vital pentru a elimina in mod corect rulmentii, ceea ce nu este greu deloc in conditiile in care ai toate instrumentele necesare. Daca nu ai mai folosit astfel de scule pana acum, iata mai multe sfaturi care sa iti fie de folos.

Pregateste cu atentie butucul rulmentului

Inainte de a utiliza o presa pentru rulmenti este important sa ai un mediu cat mai curat unde sa lucrezi. Cu o carpa normala vei putea sa cureti butucul rulmentului si tot ce trebuie sa faci este sa scoti roata si sa extragi ulterior butucul. Curata butucul foarte bine si asigura-te ca acesta este extrem de bine curatat. Lucrul acesta te va asigura ca un extractor de rulmenti poate obtine o buna aderenta in momentul extragerii.

Foloseste presa de rulmenti corect

Atunci cand folosesti o presa de rulment ar trebui sa o extinzi astfel incat sa poata ajunge undeva in spatele butucului pe care se afla rulmentul. De asemenea, tine cont de faptul ca ar trebui sa arate ca un paianjen cu mai multe brate. Ulterior, impinge bratele in asa fel incat sa ajunga in butucul rulmentului. Aceste brate ajung in zona din spate a rulmentului sis e strang in jurul sau. Este important sa strangi foarte bine zona din centru a presei de rulmenti si sa tragi de brate in timp ce faci asta. Ulterior, poti sa tragi si presa catre tine pana in momentul in care rulmentul va iesi din butuc singur.

Ce este presa de rulmenti?

Rulmentul poate sa fie foarte bine strans si exista riscul ca el sa nu poata fi scos cu propriile forte. In cazul acesta va fi necesara o presa de rulmenti care sa permita extragerea rulmentului in conditii optime. Daca piesa ramane blocata pe masina, determinand blocarea unei roti, spre exemplu, demontarea trebuie sa se faca eficient, sa fie rapida si sa nu bruschezi roata. Cu o presa de rulmenti va fi mai usor sa extragi rulmentul deteriorat. Extractorul va aduce productivitate si durata de viata optima pentru utilaje si masini.

Cum se poate alege presa potrivita pentru rulmenti?

Pentru a gasi extractorul de rulmenti potrivit pentru o anumita aplicatie, tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca citesti inainte toate conditiile de instalare pentru piesele blocate. Sunt patru categorii de extractoare de rulmenti, dintre care poate fi ales cel mai potrivit pentru tine.

In cazul in care piesa pe care trebuie sa o indepartezi se afla pe arbore si este usor de accsat din exterior, poti sa cumperi un extractor extern, fiind mult mai des utilizat in astfel de situatii.

Alege extractorul potrivit pentru tine si vei reusi cu siguranta sa obtii rezultate foarte bune, sa diminuezi timpul de lucru si sa minimizezi pierderile. De asemenea, vei pute astfel sa obtii si mai multe proiecte avand mai mult timp.