Ce este o panglica RGB + W

O banda LED RGBW sau RGB + W consta din LED-uri de culoare RGB si LED-uri albe. Permite iluminarea in alb, dar si in culoare alegand intre un numar infinit de culori si alb cu telecomanda. Cu acest tip de panglica va trebui sa alegi nuanta de alb pentru ca nu o poti varia. Poti cumpara inclusiv banda led cu telecomanda pe care sa le utilizezi si care se bazeaza pe informatiile de mai jos.

Exista doua tipuri:

  • asa-numitele benzi RGB + W 4-in-1 cu LED-uri care combina rosu, verde, albastru si alb pe acelasi LED,
  • panglici cu LED-uri RGB cu LED-uri rosii, verzi si albastre si LED-uri albe separate.

Dar de ce sa folositi o banda RGBW in loc de o banda RGB? LED-urile RGB pot genera in teorie o infinitate de tonuri de culoare, dar si alb. O banda RGB care genereaza alb emite putina lumina albastruie, si de proasta calitate, cu un CRI in jur de 50, ceea ce este foarte putin. Aceasta calitate a luminii albe nu va fi placuta pentru a ilumina o camera. In plus, puterea unei benzi RGB este destul de mica, cu aproximativ 500 de lumeni in alb pentru cele mai puternice panglici in 15W/m. Doar LED-uri albe care pot merge pana la 1800 de lumeni pentru acelasi consum de energie deoarece au o eficienta semnificativ mai mare.Conectori banda led pedavo.ro

Care este puterea unei benzi RGBW

Panglicile RGBW pot fi realizate cu diferite puteri si diferite tipuri de LED. Dar, in toate cazurile, panglica va fi formata din 4 circuite: 3 pentru culoare (RGB) si unul pentru alb (W).

Puterea benzilor 4 in 1 RGB + W

Cu LED-uri 4 in 1, este destul de simplu pentru ca in majoritatea cazurilor, puterea LED-urilor este distribuita intre cele 4 LED-uri. O panglica de 14,4 W/m va consuma 3,6 W/m pentru fiecare canal. Cele mai puternice panglici cu LED-uri 4 in 1 sunt in jur de 27W/m, sau 6,75W/m pentru fiecare canal. Ajungem la aproximativ 600 de lumeni pe metru in alb cu acest tip de banda. Aceste panglici sunt in general destul de scumpe, deoarece LED-urile RGBW sunt mai scumpe decat LED-urile RGB + LED-urile albe. In plus, calitatea luminii LED-urilor RGBW este adesea medie, cu un CRI de 75 sau 80, iar iesirea alba ramane destul de scazuta.

Puterea benzilor RGB + W cu LED-uri albe separate

Cu LED-uri RGB + LED-uri albe, vom avea puteri diferite intre culoare si alb. LED-urile RGB vor avea o putere distribuita intre cele trei culori, iar LED-urile albe vor avea o alta putere care va depinde exclusiv de alegerea designului producatorului. Am proiectat o panglica RGB+W cu 48 LED-uri/m in alb si 48LED/m in culoare, cu 11,5W/m pentru culoare si 11,5W/m pentru alb. Acest lucru ne ofera 3,8W/m pentru fiecare culoare si 11,5W/m pentru alb. In plus, am ales LED-uri de inalta eficienta cu o calitate excelenta a luminii pentru LED-urile albe cu CRI 94. Atingem 1300 de lumeni pe metru folosind LED-uri albe de inalta eficienta.

 

Cum sa alegi o banda RGB + W de 24V sau 12V

Ne dam seama ca benzile RGB si albe au caracteristici de luminozitate foarte diferite in alb si culoare in functie de modelul benzii.