Ce activități educative puteți face alături de copilul vostru?

Educația poate și trebuie să fie distractivă pentru a accelera asimilarea de noi cunoștințe și a o transforma în ceva foarte plăcut pentru copii. Dacă nu știi cum să introduci chestiuni educative în activitățile de zi cu zi, iată câteva sugestii care te vor ajuta să nu rămâi niciodată în pană de idei din acest punct de vedere.

Învățați o limbă străină

În primii ani de viață, creierul copiilor este ca un burete gata să absoarbă toată informația care îi este oferită. Acest lucru este foarte avantajos în ceea ce privește însușirea unei noi limbi pe lângă cea maternă. Îi va fi mult mai ușor să înțeleagă și să vorbească o nouă limbă dacă este expus la aceasta cât mai timpuriu.

Mergeți lunar la muzee

Faceți din vizitarea muzeelor un ritual în familie prin intermediul căruia să petreceți timp împreună. De artă, istorie, științe, biologie sau variante mai inedite precum muzeul de ciocolată sau de chihlimbar, de fiecare dată alegerea poate fi alta, iar șansele ca în acest mod copilul să își descopere o pasiune sunt foarte mari.

Mergeți la ateliere de educație non formală

Dacă cel mic merge deja la școală sau la grădiniță, cu siguranță că niște sesiuni de educație non formală ar veni perfect în completarea cursurilor și să le ofere momente de distracție pe cinste, în timp ce își descoperă noi pasiuni sau abilități. Aici vor avea parte de discuții despre gânduri, emoții, nevoi, gestionarea situațiilor dificile și alte teme de maximă importanță, care îi vor ajuta să aibă parte de o dezvoltare armonioasă.

Faceți un club lectură acasă

Invitați prieteni la voi acasă, îndemnați-i să-și aducă propriile cărți sau asigurați materialul pentru un club de lectură cât mai distractiv și interactiv. Dacă îți dorești să te ocupi în totalitate și să stabilești chiar și tematica pentru fiecare zi de club, Editura DPH vine în ajutor cu cele mai atractive și interesante titluri de cărți pentru copii. Cărțile Montessori sunt o combinație excelentă între educativ și distractiv: https://www.edituradph.ro/carti-copii/montessori. Cei mici vor învăța împreună să numere, să recunoască animale, își vor însuși multiple cunoștințe și informații într-un mod foarte interactiv. Poveștile mele Montessori – Învăț să număr și să calculez: La fermă îmbină perfect toate aceste activități în câteva pagini frumos colorate și foarte sugestive.

Învățați Sudoku

Sudoku este unul dintre cele mai solicitante jocuri de atenție sau strategie, a cărui dificultate poate fi adaptată în funcție de vârsta jucătorilor. Dincolo de faptul că este o metodă excelentă prin care să vă petreceți serile în familie, pentru copii poate reprezenta și un mod de antrenare intelectuală, date fiind multiplele soluții și combinații care pot fi descoperite.