pretul lemnului

Cat o sa mai creasca pretul lemnului pentru constructii?

Multe tipuri de proiecte de constructie necesita cherestea. Chiar si un mic proiect de renovare necesita uneori lemn de diferite dimensiuni.

Cand te indrepti catre magazinul local de feronerie, s-ar putea sa fii surprins de preturile mari la cheresteaua. Chiar si piesele mai mici pot aduce un pret scump.  Avand in vedere ca unele tipuri de cherestea erau odinioara extrem de ieftine, cresterea preturilor te poate deruta. Poti vedea aici pret lemn constructii si tot ce tine de aceste costuri. Iata de ce pretul pentru cherestea creste.

  1. Cerere mare

Fie ca este vorba de construirea unei case noi, a unei noi afaceri, a unei noi lucrari de fabricare a mobilierului sau a diferitelor alte proiecte, intotdeauna este nevoie de cherestea. Acest tip de cerere mare ii creste pretul. In economia de baza, pretul bunurilor este determinat in primul rand de cerere si oferta. Cand cererea este mare pentru un bun, atunci pretul creste. Cand cererea este scazuta pentru un bun, atunci pretul scade. Cu o cerere existenta de cherestea, pretul va avea intotdeauna tendinta spre partea superioara. Exista anumite perioade ale anului in care cererea de cherestea este mai mare decat in ​​mod normal. Lunile mai calde, in special, inregistreaza o crestere a cererii de cherestea, deoarece este cel mai bun moment pentru a face proiecte de renovare si constructie. La Deaktrans se pot gasi mai multe tipuri de cherestea pentru diferite proiecte.

  1. Exploatarea lemnului costa destul de mult

Pentru a obtine cherestea, companiile de exploatare forestiera trebuie sa taie copaci in diferite parti ale lumii. Exista o multime de probleme in industria forestiera, defrisarea fiind o problema serioasa. Ca urmare, cantitatea de lemn din lume scade drastic. Desi este greu de observat ca este in scadere, deoarece exista inca multi copaci in lume, este o problema serioasa in zonele in care are loc taierea. Unele companii de exploatare forestiera fac o treaba mai buna de a se asigura ca replanteaza copacii pe care ii taie. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca isi asuma mai multe cheltuieli pentru a-si face treaba in mod durabil. Deoarece exploatarea forestiera devine mai scumpa, trebuie sa transfere aceste costuri catre cumparator. Cumparatorul, un magazin de hardware sau un magazin de cherestea, trebuie apoi sa acopere si costul de exploatare.

  1. Resursa este limitata

Cheresteaua este, de asemenea, o resursa limitata. In timp ce replantarea este o metoda de a ajuta la reducerea defrisarilor, ritmul cu care copacii cresc este mai lent decat taierea. Unele tipuri de cherestea, cum ar fi bambusul, sunt mai putin limitate, asta pentru ca bambusul tinde sa creasca rapid. Este mai usor sa replantezi bambusul si sa pastrezi status quo-ul decat alte tipuri de lemn. Orice tip de resursa limitata vine cu un pret mai mare, asta pentru ca inseamna ca exista o aprovizionare minima si ferta nu poate atinge cererea, asa ca pretul creste. Daca defrisarea continua sa ramana necontrolata fara practici durabile care sa o compenseze, atunci pretul va creste doar si cherestea va deveni din ce in ce mai greu de gasit.