Cartonul este ideal pentru transport!

Atunci cand planuiesti sa comercializezi diferite produse, cutiile de carton sunt o idee foarte buna pentru a impacheta bunurile. Ipack.ro ofera o gama vasta de cutii transport sticle sau cutii simple la preturi avantajoase. Printre multele beneficii ale cartonului, rezistenta si flexibilitate sunt puncte cheie pentru care multi utilizatori prefera acest material.

Cartonul este un tip greu de hartie, remarcabil prin rigiditate si durabilitate. A fost inventat pentru prima data in China de ceva timp in secolul al XV-lea si este folosit pentru o mare varietate de scopuri. Una dintre utilizarile sale cele mai comune este ca material de ambalare.

Cutiile de carton au fost produse pentru prima data comercial in 1817 in Anglia. Hartia ondulata (numita si plisata) a fost brevetata in Anglia in 1856, folosita ca captuseala pentru palarii inalte, dar cartonul ondulat nu ar fi brevetat si folosit ca material de transport pana la 20 decembrie 1871. Brevetul a fost eliberat lui Albert Jones din New York City, New York pentru carton ondulat pe o singura fata. Jones a folosit cartonul ondulat pentru ambalarea sticlelor si a hornurilor de sticla. Prima masina pentru producerea unor cantitati mari de carton ondulat a fost construita in 1874 de G. Smyth, iar in acelasi an, Oliver Long a imbunatatit designul lui Jones, inventand carton ondulat cu foi de captuseala pe ambele parti. Acesta era cartonul asa cum il stim astazi.

Americanul Robert Gair a fost un tipograf si un producator de saci de hartie din Brooklyn in anii 1870 si, in timp ce tiparea o comanda de pungi de seminte, o rigla metalica folosita in mod normal pentru a plia sacii sa mutat in pozitie si a taiat punga. Gair a descoperit ca prin taierea si sifonarea cartonului intr-o singura operatie ar putea face cutii prefabricate. Extinderea acestui lucru la cartonul ondulat a fost o dezvoltare simpla atunci cand materialul a devenit disponibil. Pana la inceputul secolului al XX-lea, cutiile din carton ondulat au inceput sa inlocuiasca lazile si cutiile din lemn personalizate utilizate anterior pentru comert.

Fratii Kellogg au folosit mai intai cutii de carton pentru a-si pastra cerealele de porumb in fulgi, iar mai tarziu, cand au inceput sa le comercializeze publicului larg, o punga cerata de Waxtite sigilata termic a fost infasurata in jurul exteriorului cutiei si tiparita cu numele sau de marca. Acest lucru a marcat originea cutiei de cereale, desi in timpurile moderne punga sigilata este din plastic si este pastrata in interiorul cutiei, mai degraba decat in exterior.

Ambalajele din carton au suferit modificari minore in ultima perioada din cauza tendintei spre ecologism. Acum este obisnuit ca cartonul sa fie fabricat cu un procent mare de fibre reciclate.

Avand o istorie atat de vasta si de suces, cutiile din carton sunt elementul preferat de multi producatori, fapt pentru care gama de cutii transport de la ipack reprezinta o alegere inteleapta. Produsele fragile precum sticlele de vin, borcane sau produse alimentare, au sanse mult mai bune de a fi transportate in siguranta daca sunt transportate in cutii carton!