Care sunt cele mai importante caracteristici ale vehiculelor electrice ?

Daca nu sunteti sigur daca sunteti inca pregatit sa treceti la un vehicul electric (EV), iata doar cateva dintre lucrurile pe care un vehicul electric le poate face pe care masinile pe benzina pur si simplu nu le pot face. Tehnologia vehiculelor electrice remodeleaza masinile – la propriu. Motoarele electrice sunt mult mai mici decat motoarele pe benzina, permitand designerilor mai multa libertate cu ceea ce pun in masina si unde se duce.

Odata cu aparitia actualizarilor software over-the-air, ofera posibilitatea de a modifica in mod regulat functionalitatile si de a adauga functii fara a fi nevoie de un mecanic. Data viitoare cand veti face cumparaturi pentru urmatoarea masina, luati in considerare daca are vreuna dintre aceste caracteristici ciudate.

Puteti alimenta acasa

Va puteti alimenta masina in propria casa. Tot ce trebuie sa faceti este sa cumparati o statie de incarcare de pe echarged si sa va incarcati masina rapid si usor acasa la costuri minime si fara efort. Alegeti de fiecare data statia potrivita si veti rezolva mai multe probleme simultan.

Portbagaj in fata

Tesla il numeste frunk, sau portbagajul fata, desi inclusiv Kia prefera frunk, pentru portbagajul fata. Oricum, multe vehicule electrice au suficient spatiu sub capota pentru o zona mica de depozitare. Da, nu trebuie sa cumparati o supermasina pentru a depozita lucrurile sub capota! Poate ca nu este suficient pentru face toate cumparaturile, dar ar putea fi la indemana pentru depozitarea cablurilor de incarcare sau a obiectelor de valoare pe care nu vrei sa le arunci in spate.

Sistemul de pornire

Actualizarile software over-the-air nu sunt unice pentru vehiculele electrice, desi au fost initiate de Tesla – iar vehiculele electrice pot aduce cele mai mari beneficii. Software-ul proaspat nu numai ca poate adauga caracteristici distractive si maruntisuri suplimentare in cabina, ci poate, de asemenea, sa faca EV-ul mai eficient, mai puternic si mai usor de utilizat. Tesla a facut ajustari regulate la masinile sale pentru a imbunatati eficienta doar jucand cu 1 si 0 de la distanta. Adesea inseamna ca pot calatori mai departe intre incarcari – sau chiar se pot incarca mai repede. Noul venit Polestar ofera o actualizare de pornire pentru cele 2 motoare duble. Desi costa suplimentar, poate adauga 50kW la puterea celor doua motoare electrice, la randul sau, marind acceleratia. Asteptati-va mai multe imbunatatiri de conducere si incarcare centrate pe software de la vehiculele electrice, pe masura ce inginerii descopera cum sa utilizeze mai bine hardware-ul existent.

Conducere cu o singura pedala

Motoarele electrice nu fac doar un EV sa avanseze, ele pot inversa fluxul de electroni pentru a crea electricitate pe masura ce masina decelereaza. O astfel de franare regenerativa inseamna ca un vehicul electric condus cu atentie poate fi, teoretic, pilotat fara a atinge pedala de frana. Desi poate sa nu fie practic in toate situatiile, este cel putin o noutate si poate crea cateva mici provocari de conducere. Cu toate acestea, nu trebuie sa va bazati pe o caracteristica ca aceasta pentru a face franarea in locul dvs., deoarece ar trebui sa conduceti intotdeauna in siguranta si cu precautie.