miniexcavator

Cand si cum se foloseste un miniexcavator

Cand si cum se foloseste un miniexcavator

 

Pentru ca foarte multe persoane au nevoie de excavatoare de inchiriat, azi vom discuta despre mini excavaroare si despre rolul acestora in constructii.  Miniexcavatorul are capabilitati similare unui excavator, cu avantajul suplimentar de a putea lucra in spatii mici. Miniexcavatorul poarta multe nume, inclusiv miniex, excavator mic, mini excavator, mini sapa si excavator compact. Indiferent cum numiti aceasta masina, excavatorul compact mic este suficient de mic pentru a realiza orice tip de sapatura precisa.

Miniexcavator: elementele de baza

Un brat si o galeata se conecteaza la o cabina care se afla pe o zona rotativa. Majoritatea cabinelor se pot roti la 360 de grade. Miniexcavatoarele pot fi echipate fie cu senile, fie cu roti.

Miniexcavatoarele sunt clasificate ca avand o greutate operationala sub 4.535 kg (9.999 lbs). Cel mai mic miniexcavator poate intra printr-o usa. Dimensiunile galetii lor pot varia de la 12 la 24 de inci si pot fi intotdeauna inlocuite cu un alt accesoriu pentru a face fata oricarei lucrari. Cu toate acestea, multe companii isi eticheteaza miniexcavatoarele drept excavatoare compacte. Excavatoarele compacte au de obicei o greutate redusa de 18.000 de livre. Cu toate acestea, majoritatea companiilor grupeaza adesea atat miniexcavatoarele, cat si miniexcavatoarele compacte in aceeasi categorie.

Majoritatea miniexcavatoarelor sunt folosite pentru demonstratii usoare, manipularea materialelor, indepartarea butucurilor, proiecte de constructie sau amenajare a teritoriului.

Datorita acestor capacitati, miniexcavatoarele sunt adesea folosite pentru proiecte mai mici in constructii si amenajare a teritoriului. Acestea includ:

  • Instalarea piscinelor si cazilor cu hidromasaj
  • Demolare cladiri mici
  • Repararea liniilor de canalizare
  • Recoltarea copacilor
  • Sapatura mormintelor
  • Proiecte de amenajare a teritoriului
  • Renovari
  • Aplicatii pe drumuri
  • Proiecte generale de sapaturi

Cel mai bun mod de a gasi excavatorul potrivit pentru un proiect este sa planificati. Cunoasterea exacta a rolului pe care excavatorul il va juca pe santier va va ajuta sa determinati ce fel de excavator este necesar. Ca rezultat, munca  poate deveni de fapt mai eficienta. Poate fi mai eficient pentru o lucrare sa inchirieze echipamentul de dimensiunea potrivita pentru ceea ce este necesar, in loc sa se incerce utilizarea unei singure masini pentru mai multe sarcini.

Miniexcavatorul si excavatorul standard  au  ambele   un timp si un loc pentru o utilizare optima. Aceasta inseamna ca miniexcavatorul poate fi mai potrivit pentru anumite lucrari decat un excavator standard. Este intotdeauna important sa alegeti un tip de echipament in functie de cerintele proiectului si nu de preferintele personale. Acest lucru ajuta la prioritizarea eficientei si productivitatii in toate proiectele.

Miniexcavatoarele sunt mai mici si mai usoare, ceea ce inseamna ca ofera o deteriorare redusa a solului si urme reduse ale deplasarii. Similar cu excavatoarele standard, miniexcavatoarele sunt disponibile si cu senile sau roti, in functie de natura unui proiect si de terenul unui santier. Pentru mai multe informatii cititi despre cum functioneaza un excavator.

Dimensiunile mici ale miniexcavatoarelor le fac mai populare pentru santierele de lucru cu trafic intens sau pentru lucrul in jurul altor tipuri de echipamente. Nu numai ca pot conduce peste parcari cu mai putine batai de cap, dar sunt mult mai usor de transportat intre proiecte. Chiar daca sunt mai usoare, este intotdeauna important sa verificati daca o remorca poate suporta greutatea unui echipament inainte de a o incarca.

Miniexcavatoarele sunt de obicei folosite pentru proiecte mai putin intense decat un excavator standard, ceea ce inseamna ca au o durata de viata mai lunga. La fel ca excavatoarele standard, acestea pot fi echipate cu toate tipurile de atasamente pentru a-si diversifica abilitatile.