Cand se schimba jantele?

Anvelopele sunt parti esentiale ale sigurantei vehiculului. Prin urmare, trebuie modificat de indata ce semnele uzurii devin evidente sau sunt deteriorate. Codul rutier prevede ca anvelopele sa aiba sculpturi in relief, sa nu aiba o ruptura pe perete si sa nu aiba o parte vizibila a panzei. In plus, uzura maxima admisibila este de 1,6 mm. Pentru a verifica adancimea benzii de rulare, anvelopele au indicatoare de uzura plasate in partea de jos a gravurii si distribuite in jurul anvelopei. Acestea sunt localizate prin semnele „TWI” gravate pe peretele lateral al anvelopei. Indicatoarele de uzura incep sa fie la acelasi nivel cu suprafata benzii de rulare atunci cand adancimea benzii de rulare a atins 1,6 mm. Pentru a efectua aceasta verificare, exista manometre care pot fi obtinute de la orice magazin specializat. Atunci cand cumperi anvelope auto ai nevoie si de cele mai bune jante pe care sa le pui.

Cum alegem jantele?

Exista mai multe tipuri de anvelope. Majoritatea anvelopelor de vara sunt potrivite pentru climatul nostru temperat, dar este de preferat sa optam pentru „toate anotimpurile” in regiunile in care temperaturile sunt de obicei reci sau uneori inghetate. In caz de frig obisnuit (7 ° C si mai putin) sau la munte, treceti fara ezitare la anvelopele de iarna sau chiar la zapada, in functie de conditii. Testele noastre obiective si complete sunt cel mai bun instrument pentru alegerea anvelopei potrivite pentru voi. Etichetarea obligatorie in magazin ofera, de asemenea, o idee despre performanta anvelopelor pe baza a trei criterii:

– rezistenta la rostogolire;

– prindere pe drumuri umede;

– zgomot de rulare.

In momentul in care alegi cele mai bune jante auto tine cont de specificatiile masinii tale astfel incat sa nu existe niciun risc in momentul in care le montezi pe masina. In felul acesta va fi mult mai usor sa obtii rezultatele dorite si sa ai mereu jantele potrivite pentru tine. Cumpara jante auto de buna calitate care sa rezista cat mai mult si pe care sa le poti utiliza cu incredere.

Unde schimbam jantele?

Cand vine vorba de schimbarea anvelopelor, soferii sunt rasfatati de alegere. Poate apela la dealerul sau, mecanicul sau, la un centru auto clasic sau la pret redus. De asemenea, isi poate cumpara cauciucurile de pe internet. In acest din urma caz, este necesar sa se asigure ca site-ul vanzatorului ofera o solutie pentru asamblare (de exemplu, cauciucurile comandate sunt livrate la un garaj partener care va fi apoi responsabil pentru instalarea acestora). Indiferent de cursul pe care il luati, nu ezitati sa lasati competitia sa joace. Pentru aceeasi referinta, preturile afisate sunt rareori aceleasi de la un punct de vanzare la altul si diferentele pot fi semnificative. De la un brand la altul, sunt oferite in mod regulat si multe promotii (de exemplu, doua anvelope la pretul unuia).

Cum trebuie montate?

In primul rand, este recomandabil sa alegeti anvelope care indeplinesc criteriile de dimensiune (latime, inaltime etc.) ale vehiculului. Editarea nu poate fi improvizata: trebuie sa contactati intotdeauna un specialist. Anvelope identice trebuie montate pe aceeasi punte. Si daca schimbati doar doua dintre cele patru anvelope, anvelopele noi (care au o aderenta mai buna) ar trebui sa fie montate, de preferinta, in partea din spate a vehiculului, ceea ce va evita rotirea, mai ales in timpul decelerarilor bruste intr-un viraj. In plus, lipsa echilibrului poate duce la uzura prematura a amortizoarelor si a articulatiilor cu bile ale puntii fata a vehiculului. Intrucat aceasta operatiune este foarte des inclusa in „pachetele de asamblare”, aceasta se desfasoara in mod normal, fara ca clientul sa fie nevoit sa o solicite.