Calea catre bucle de vis

Cu metoda Curly Girl, se pot obtine bucle pline de volum. Este cea mai simpla si cea mai inovatoare metoda pentru femei!

Metoda Curly Girl este o rutina de ingrijire a parului pentru par ondulat sau cret . Pentru ca, indiferent daca parul are forma de valuri sau bucle reale, structura parului nu vine adesea in felul in carese doreste. Parul cret sau valurile nedefinite in loc de bucle sunt adesea cazul. Grija pentru metoda Curly Girl ajuta la redefinirea buclelor sau a valurilor si la scoaterea in evidenta a celei mai frumoase versiuni a buclelor parului.

Metoda vine de la americanca Lorraine Massey , care in cartea sa a descris rutinele de ingrijire pentru diferitele tipuri de bucle in 2001. Metoda Curly Girl consta in cateva sfaturi simple de realizat.

Nu se  utilizeaza sampoane cu agenti tensioactivi puternici. Agentii tensioactivi sunt folositi ca ingredient in sampon ca substante active pentru spalare, care asigura, de asemenea, ca samponul spumeaza. Dar exista multi agenti tensioactivi agresivi care usuca parul si scalpul si, prin urmare, sunt daunatori. Se pot recunoaste acesti surfactanti sub numele de „sulfati” sub ingrediente. Incerca produsele de par profesionale de la haircare.ro

                Nu se utilizeaza produse de ingrijire a parului cu siliconi insolubili in apa. Pe de o parte, siliconii ofera stralucire si fac parul suplu – pe de alta parte, se infasoara in jurul parului. Aceasta inseamna ca parul nu poate absorbi produsele de ingrijire si umezeala, ceea ce determina in cele din urma sa se usuce. In plus, acesti siliconi cantaresc si parul. Se pot recunoaste adesea siliconii insolubili in apa dupa terminatiile: „-con”, „-xane” din ingrediente. Pentru ca parul sa fie 100% in siguranta, siliconul se va scoate definitiv din rutina parului.

Se va evita uscarea alcoolilor in produsele de ingrijire a parului. Alcoolii din produsele de ingrijire pot oferi si umiditate, dar pot usca si parul.

Se va utiliza metoda de decupare pentru a usca parul cu un tricou (poate fi folosit si un prosop din microfibra , daca este necesar). Prosoapele obisnuite pot favoriza incretirea, deoarece indeparteaza umezeala de pe par si usuca suprafata. In orice caz, se evita frecarea parului uscat!

Parul se piaptana numai cand este ud. Daca se utilizeaza metoda Curly Girl, ar trebui ca parul sa fie pieptanat cu miscari fine atunci cand este inca ud. In plus, se utilizeaza doar un pieptene cu dinti mari – acest lucru este mai bland decat o perie. Utilizarea unei perii sau pieptene in timp ce este uscat poate duce la ruperea parului, varfurilor despicate sau a parului incretit. Cu toate acestea, daca buclele uscate trebuie despartite, se trece usor cu degetele prin ele.

Se vor folosi produse de ingrijire pentru bucle: creme, geluri sau uleiuri pentru par, de exemplu, sunt posibile. Caldura este de evitat. In mod ideal, nu se foloseste apa calda pentru a clati parul si, de asemenea, parul se lasa sa se usuce de la sine (folosind metoda de plopping). Daca trebuie folosit un uscator de par, se va pune un difuzor si se va porni uscatorul de par intr-un cadru rece.