Beneficiile educaționale ale jucăriilor pentru copii – o scurta lista

Copiii adoră jucăriile – iar explicatiile sunt prea complicate pentru a fi prezentate intr-un singur articol, aici. Totusi, dacă aveți îndoieli cu privire la acest lucru, duceti un copil într-un magazin de jucării. Probabil va găsi o serie de lucruri fara de care crede ca nu poate trăi. De ce? Pentru ca jucăriile sunt mai mult decât simple distracții ori jocuri pentru copii. Majoritatea jucăriilor oferă cel puțin o oportunitate de învățare. Cele mai bune jucării pun la lucru abilitatile celui mic, îi stârnesc imaginația și îl încurajează să interacționeze cu ceilalți.

 

  • Bebeluși și jucăriile

Bebelușii sunt dornici să învețe despre lumea din jurul lor și adevarul este ca au multe de învățat! Fiecare nouă formă, culoare, textură, gust și sunet este o experiență de învățare pentru ei. Oferindu-i bebelușului tău jucării sigure și stimulante îl vei ajuta să-și descopere simțurile. Jucăriile ce se scutura si fac sunete sau au butoane pentru muzică sunt preferatele sugarilor. Jucăriile cu culori contrastante sunt fascinante pentru bebeluși și le stimulează viziunea în dezvoltare. Pe măsură ce cresc, sugarii pot folosi jucării pentru a explora locurile și a observa relațiile de tip cauză și efect. De asemenea, prichindeii au nevoie de obiecte precum piese care să-i ajute să-și dezvolte abilitățile motorii și coordonarea mâini-ochi.

 

Comanda de aici jucarii sigure si populare pentru bebelusi!

 

  • Jucăriile pentru copii mici

Copiii se pot juca cu o varietate mai largă de jucării decât o făceau atunci când erau mai mici. S-ar putea să se bucure în continuare de unele dintre jucăriile cu care s-au jucat ca bebeluși, și este în regulă. Aceleași piese cu care s-au jucat în urmă cu un an sau doi le pot oferi noi și diferite oportunități educaționale pe măsură ce cunoștințele lor se extind. Însă au nevoie și de jucării care sunt concepute pentru copiii de vârsta lor. Sortatoarele de forme sunt minunate pentru copii mici. Acestea îi învață cum să potrivească obiecte similare și oferă părinților posibilitatea de a-i învăța numele formelor geometrice. Jucariile Lego oferă o oportunitate de a afla mai multe despre culori și simetrie în timp ce își dezvoltă abilitățile motorii.

 

Descopera o multime de jucarii pentru copii de toate varstele pe Kizo.ro.

 

  • Jucăriile pentru copii de vârstă preșcolară și școlară

Când copiii ajung la vârsta preșcolară, este timpul să înceapă să învețe despre litere, numere și abilități lingvistice. Există o mulțime de jucării care încurajează acest tip de învățare, de la puzzle-uri simple din alfabet la gadgeturi electronice de înaltă tehnologie. Acestea pot oferi copilului tău un început prin pregatirea pentru lucrurile pe care le va învăța în școală. Copiii care sunt la școală își pot suplimenta învățarea cu jucării distractive și educative. Oferindu-le oportunitatea de a se distra în timp ce exersează lucrurile pe care le învață în școală va crește sansa de retentie a acestor lucruri. Și atunci când copilul tău va găsi o jucărie educativă care îi place foarte mult, va avea mai multe șanse să se joace cu ea, consolidând lucrurile pe care le-a învățat. Copiii pot învăța multe jucând. Când îi oferi copilului tău jucării educaționale și te joci cu ei, acest lucru îi oferă șansa să se ataseze mai mult de tine, să învețe și să se distreze în același timp. Iar a face educația plăcută vă va ajuta copilul să păstreze lucrurile pe care le învață și să dezvolte o atitudine pozitivă față de învățare.